Facebook Alapelvek


Facebook-Security

A legfontosabb Facebook Alapelvek

A Facebook lehetővé teszi, hogy a világon bárki közzétehesse saját történeteit, több ember szemével lássa a világot, és bármerre járjon, kapcsolatba léphessen és megoszthassa élményeit. A Facebookon folytatott beszélgetések – és az itt kifejezésre juttatott vélemények – a Facebookot használó emberek sokféleségét tükrözik.

A globális lakosság igényeinek és érdeklődésének egyensúlyban tartása érdekében a Facebook védelmébe veszi az ezen az oldalon kifejezésre juttatott normáknak megfelelő kifejezésmódot.

Kérjük, nézd át ezeket az alapelveket. Segítenek megismerni az elfogadott megnyilvánulási módokat, és a várhatóan jelentésre, illetve eltávolításra kerülő tartalmakat.

facebook függőség

Erőszak, bűncselekmény, lopás, fenyegetés

A Facebook a biztonságot tartja legfontosabbnak Eltávolítjuk a tartalmat, és átadjuk azt a bűnüldöző szerveknek, ha fizikai sérülésről vagy a közbiztonságot fenyegető veszélyről értesülünk. Nem fenyegethetsz másokat, és nem szervezhetsz erőszakos megmozdulásokat. A terrorizmust és egyéb erőszakos bűncselekményt folytató szervezetek nem lehetnek jelen weboldalunkon. Tiltott továbbá az olyan cselekmények elősegítése, tervezése vagy ünneplése, amelyek anyagi károkat okozhatnak másoknak, beleértve a lopást és a vandalizmust is.

Zaklatás

Facebook nem tolerálja a megfélemlítést és zaklatást. Lehetővé tesszük, hogy a felhasználók szabadon kifejtsék véleményüket a különféle ügyekről és közszereplőkről, de minden, a magánszemélyek ellen irányuló viselkedés jelentése esetén intézkedéseket foganatosítunk. FONTOS !
Más felhasználók számára a nem kívánt ismerősnek jelölések és üzenetek ismételt küldése zaklatásnak minősül.

Gyűlölőbeszéd

A Facebook nem engedélyezi a gyűlöletbeszédet, de különbséget tesz a komoly és humoros beszéd között. Miközben arra bátorítunk, hogy megkérdőjelezz ötleteket, intézményeket, eseményeket és gyakorlatokat, nem engedjük, hogy személyek vagy csoportok másokat támadjanak faji, etnikai, származási, vallási, szexuális, nemi irányultsági, fogyatékossági alapon vagy egészségügyi állapot okán.
Tehát nincs helye a Rasszizmusnak!!!!

Durva Erőszak

Facebook már hosszú ideje olyan hely, ahová az emberek élmények megosztása és a számukra fontos kérdésekkel kapcsolatos figyelemfelkeltés céljából fordulnak. Időnként az ilyen élményekhez és kérdésekhez olyan durva erőszakot képviselő tartalom kapcsolódik, amely közérdeket jelent vagy közérdeklődésre tart számot, például emberi jogi visszaélések vagy terrorcselekmények esetében. Számos esetben, amikor az emberek ilyen típusú tartalmat osztanak meg, ezt azért teszik, hogy elítéljék. Ugyanakkor a fájdalom okozása, az erőszak ünneplése vagy dicsőítése céljából közzétett, erőszakot tartalmazó képeknek nincs helyük az oldalon.
Lehet hogy valamit azért posztoltál mert elítéled de ezzel kitílthatod magad a facebookról, szóval inkább ne tedd.Amikor az emberek bármilyen tartalmat megosztanak, azt várjuk tőlük, hogy ezt felelős módon teszik. Ennek része az is, hogy gondosan megválasztják az adott tartalom láthatóságát. Az erőszakot tartalmazó videók esetében figyelmeztetést kell adni a videóban szereplő tartalom jellegéről, hogy a közönség tájékoztatáson alapuló döntést tudjon hozni arról, megtekinti-e.

Meztelenség, Pornó

A Facebook szigorú szabályokkal rendelkezik a pornográf tartalmak és fiatal korú részvételével ábrázolt bármely nyílt szexuális tartalom megosztására vonatkozóan. Korlátozzuk továbbá a meztelenség megjelenítési módjait is. Igyekszünk tiszteletben tartani a felhasználók személyes élményeinek megosztására irányuló jogát, legyen szó akár Michelangelo Dávid szobráról vagy egy csecsemő szoptatását ábrázoló családi fényképről.

no_nudity_sign

Személyek valódisága fontos! Ne hozz létre több fiókot ugyanazzal a névvel !

A Facebookon az emberek a valódi nevük és személyazonosságuk használatával lépnek egymással kapcsolatba. Arra kérünk, hogy mások személyes adatait ne tedd közzé a beleegyezésük nélkül. Ha valaki más személynek adja ki magát, más szervezet nevében megtévesztőleg lép fel, vagy több fiókot hoz létre, azzal aláássa a közösséget, és megsérti a Facebook szabályzatát.

Szellemi Tulajdon

Mielőtt bármit megosztanál a Facebookon, kérjük, győződj meg arról, hogy ehhez jogod van.
Arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat, védjegyeket és egyéb jogszabályokat.
Mit jelent ez? Ha valaki a weboldalán az adatvédelemi leírásban beleteszi hogy az oldalon lévő tartalmat nem lehet megosztani csak a tulajdonos engedélyével …elvileg beperelhet(ha ezzel bizonyíthatóan kárt okoztál neki)

Adathasználat – kéretlen levelek küldése

Komolyan vesszük tagjaink biztonságát és azon dolgozunk, hogy megvédjük adataik biztonságát. Ezenkívül arra kérünk, tiszteld meg tagjainkat azzal, hogy kereskedelmi célból a tudomásuk nélkül nem lépsz velük kapcsolatba.
Tehát ha egy játékban részt veszel és meg kell adnod az e-mail címed és erre nincs semmilyen adathasználati leírás nem küldhetnek neked e-mailt.Ezt általában a játékszabályzatokban van leírva.

Facebook Biztonság

Komolyan vesszük tagjaink biztonságát, és azon dolgozunk, hogy megvédjük adataik biztonságát, beleértve a csalás vagy megtévesztés elleni küzdelmet is. Ezenkívül arra kérünk, tiszteld meg tagjainkat azzal, hogy kereskedelmi célból a tudomásuk nélkül nem lépsz velük kapcsolatba.

Visszaélés jelentése:

emeberek, posztok, fotók és rajongói oldalakat is fel lehet jelenteni!

Ha bármi olyat látsz a Facebookon, ami szerinted sérti a szabályzatunkat, jelentsd azt felénk. Vedd figyelembe, hogy a tartalom jelentése nem garantálja annak a webhelyről történő eltávolítását.

Itt olvashatod el a szabályokra vonatkozó összes infót

Facebook Alapelvek” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tóth Viktória szerint:

    Jó napot kívánok, ha tíltást kapok, mert egy embert többször is bejelöltem és zaklatásnak vette a facebook, az idővel feloldják vagy soha többé nem tudom őt bejelölni???? Előre is köszönöm a választ!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s