Google Adwords Célzás – Repülőtér szerinti célzás utazóknak


Váljon helyivé az ünnepi időszakra és azt követően is

Google 2012. november 22. | 15:28

Az idei karácsonyi ünnepek alatt az AdWords helybővítményei, illetve földrajzi célzása segítségével megkönnyítheti az ügyfelek számára, hogy megtalálják, meglátogassák vagy felhívják a vállalkozását. A földrajzi célzás révén hirdetéseit olyan meghatározott földrajzi területekre célozhatja, ahol az elérni kívánt ügyfelek tartózkodnak, míg a helybővítményekkel dinamikusan hozzáfűzheti vállalkozásának címét és telefonszámát a hirdetéseihez. Ma az ehhez a két szolgáltatáshoz kapcsolódó fejlesztéseket szeretnénk bemutatni, amelyek immár több országban is elérhetők, így egyre több ügyfelünk tud helyivé válni az ünnepek alatt.

Újdonságok

 
1. Bemutatkozik a repülőtér szerinti célzás: egy új módszer az úton lévők eléréséhez

Akár a járat állapotát tekintik meg, akár csak az időt töltik el a repülőgép érkezése előtt, a légiutasok számára nélkülözhetetlenné váltak a mobileszközök és a táblagépek. A repülőtér szerinti célzás bevezetésével a vállalkozások immár mobileszközeiken, táblagépeiken és laptopjaikon is elérhetik ügyfeleiket AdWords hirdetéseikkel, a világ több mint 350 repülőterén.

bpestferihegy

A repülőtér szerinti célzásnak köszönhetően releváns, last-minute utazási és szórakozási lehetőséget kínálhat, népszerűsítheti mobilalkalmazását az utazók körében, fokozhatja a repülőtéren belüli kampányra irányuló figyelmet, erősítheti márkáját a mobileszközökre célzott vizuális hirdetésekkel stb.  Emellett egyszerűen áttekintheti a kampányok teljesítményét a földrajzi teljesítmény jelentésekkel.

2. A helybővítmények és a belső linkek együtt jelennek meg

A helybővítmények mostantól együtt szerepelhetnek egysoros belső linkekkel a hirdetések szövegében (laptop és asztali számítógépeken), emellett pedig folytatólagosan megjelennek a két- és háromsoros belső linkek esetében. Ha többcsatornás vállalkozást vezet, érdemes megfontolnia helybővítmények alkalmazását a belső linkek mellett, hogy hatékonyabban kiemelhesse vállalkozása működési területeit.

3. Nagyobb, használhatóbb térképek

 
Az asztali számítógépeken és laptopokon a helybővítmények mostantól nagyobb, látványosabb térképpanelen jelennek meg, amely felváltja az eddigi bővíthető térképet. A helybővítmény címére történő kattintáskor az új térképpanel a legfelső keresési eredményektől jobbra jelenik meg.

  
Korai tesztjeink eredményei azt mutatják, hogy a felhasználók gyakrabban kattintanak a térképen található helyekre, mint az előző designnál.
bp1.poszt2
4. Továbbfejlesztett földrajzihely-egyezés az ügyfelekre vonatkozóan
Az olyan funkciók, mint például az irányítószám szerinti célzás az Amerikai Egyesült Államokban, lehetővé tették számunkra, hogy közelebbi és relevánsabb helyeket jelenítsünk meg az ügyfelei számára az Ön helybővítményei közül. Ugyanakkor ha speciális vagy úti cél jellegű vállalkozása van (pl. szűk réteget célzó butik vagy síüdülő), helybővítményei azon személyek számára is megjelennek, akik a közelben, de nem az irányítószámhoz tartozó területen tartózkodnak, így azokat az ügyfeleket is meg tudja szólítani, akik nagyobb távolságot is hajlandók megtenni az Ön szolgáltatásainak igénybevétele érdekében.
5. Online konverziójelentés helybővítményekhez
Ha az AdWords konverziókövetés szolgáltatását használja, valószínűleg kíváncsi rá, hogy a helybővítmények hogyan befolyásolják online konverziós arányait. Az idei évben már beemeltük az online konverziós adatokat a hirdetésbővítményekről szóló jelentésekbe, hogy segítsük a helybővítmények hatásának elemzését az online konverziókra, és az Ön helyszínenkénti online konverzióinak hatékonyabb mérését.
6. A földrajzi célzás és a helybővítmények több országban elérhetők
A helybővítmények és a földrajzi célzás korábban bejelentett frissítésein túl bővült a bevont országok köre, és örömmel terjesztjük ki a helybővítmények elérhetőségét Argentínára, Bulgáriára, az Egyesült Arab Emírségekre, Oroszországra, Romániára és Vietnamra is.
A földrajzi célzás beállításait is kibővítettük a következő országokban: az Egyesült Királyságban a grófságokra, Franciaországban a részlegekre, Argentínában, az Egyesült Arab Emírségekben és Oroszországban pedig a városokra.
Itt találhatja a globálisan elérhető földrajzi célzások teljes listáját.
Fokozza helyi jelenlétét
Reméljük, hogy ezek a fejlesztések megkönnyítik a vállalkozásával kapcsolatos információk kiemelését az ügyfelek felé már a mostani nyüzsgő ünnepi időszakban is. Ha még nem ismeri a helyi hirdetéseket vagy csak szeretne többet tudni róluk, súgóközpontunkban érdemes megtekinteni a helybővítmények és a földrajzicélzás részletes beállítási útmutatóját. És persze bármikor fordulhat az AdWords ügyfélszolgálatához is.
Írta: Smita Hashim, csoportvezető termékmenedzser

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s