Új hirdetés a Google Adwordsben – Dinamikus hirdetések


google Szinte Loránd Romulus - online marketing szakértő

Dinamikus keresési hirdetések

Mi is az a dinamikus keresési hirdetés?

A dinamikus keresési hirdetések szolgáltatás automatikusan, a hirdető webhelyének tartalma alapján (ezért fontos hogy milyen szövegek vannak a landing oldalon) jeleníti meg a hirdetését. Ez azt jelenti, hogy kulcsszavak helyett dinamikus hirdetéscélzás alkalmazásával jelenítjük meg a hirdetést a felhasználóknak.

A dinamikus hirdetéscélzások segítségével kiválaszthatjátok a saját webhely domainjén található összes oldalt, illetve azok részhalmazát, amelyeket aztán a rendszer felhasznál a hirdetések ügyfélcélzásához. Fontos figyelembe venni, hogy a dinamikus keresési hirdetések a hirdető webhely domainjének azon céloldalait használják, amelyek szerepelnek a Google természetes keresési indexében.

Még a remekül felépített és kezelt AdWords kampányok, amelyek akár ezernyi kulcsszóval is dolgoznak, figyelmen kívül hagyhatnak egy-egy releváns kulcsszót, lemaradhatnak a legújabb termékekkel kapcsolatos hirdetések írásával, vagy egyszerűen csak nem tudnak lépést tartani azzal, mi az, ami aktuálisán elérhető a hirdető honlapján.

Helyénvaló kulcsszavakat kaphatsz!

A dinamikus keresési hirdetéseknél nem kell kulcsszavakat választani, nem kell értesíteni minket, ha új oldalt adtok a webhelyetekhez vagy vesztek le onnan, és nem kell létrehozni külön hirdetést a webhely minden egyes termékoldala részére.

Eredmények
A dinamikus keresési hirdetések béta tesztelői a már meglévő keresési kampányaik mellett párhuzamosan futtatták újfajta hirdetési kampányaikat. És a dinamikus keresési hirdetések beváltak.

Átlagosan 10 %-kal növekedett a hirdetők forgalma és a konverziók mennyisége, valamint 10 %-kal javították az átkattintási arányt (CTR), a kattintásonkénti költséget (CPC) és az ügyfélszerzésenkénti költséget (CPA).

Próbáld ki
A dinamikus keresési hirdetések létrehozásáról további részletes útmutatót a Súgónkban olvashattok.

Google AdWords magyar csapat

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s