Google élő közvetítése a SZiGET Fesztiválról


Élőben közvetíti a Szigetet a YouTube
2012. augusztus 2., csütörtök | 9:45

Örömmel jelentjük be, hogy a Sziget Fesztivált a YouTube – a világ legnagyobb videómegosztó oldala – élőben fogja közvetíteni. Így a huszadik, jubileumi Sziget Fesztivál idén először a világ legnagyobb “Nagyszínpadán” lép fel.

A Sziget válogatott programját az egész világon követni lehet majd az interneten keresztül – akár mobiltelefonról is – a fesztivál hivatalos YouTube csatornáján. Ez az első rendezvény, amelyet a YouTube élőben közvetít Magyarországról.

Az élő közvetítés a Sziget Fesztivál 1. napján, augusztus 8-án indul a fesztivál hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon. A Nagyszínpad, a Világzenei Színpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható, olyan sztárokkal, mint a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus és a Tankcsapda.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS ITT http://www.youtube.com/user/szigetofficial

A Sziget Fesztivált tavaly a legjobb európai nagyfesztiválnak választották, a YouTube pedig büszke arra, hogy mostantól a világ minden pontjáról bárki élőben követheti a fesztivált. A közvetítést ismétlik, hogy fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le. A koncertek legjobb pillanatai pedig a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek annak YouTube csatornáján.

A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, legutoljára a belga Tomorrowland-et, a spanyol Sonar-t és az amerikai Coachella-t lehetett élőben követni a neten. A fesztiválok mellett koncerteknek is helyt ad az oldal, a 2011-es Coldplay koncertet például a YouTube-on keresztül 19 millióan néztek élőben.

A YouTube hét év alatt a világ legnagyobb videómegosztó-oldalává fejlődött, és Magyarországon is “életének” új szakaszába ért, amikor közel fél éve elindította a YouTube Magyarországra hangolt változatát.
Ezzel a YouTube Magyarországon is túlnőtt a vicces videókon, egyre több professzionális, minőségi tartalommal bővül. A közelmúltban megkötött megállapodások lehetővé teszik, hogy több magyar videó, zene legyen az oldalon. Mindebben fontos lépés a Sziget Fesztivál élő közvetítése.

írta: Schuster Richárd, kommunikációs menedzser, Google

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s