20 meglepő mondat munkaerő-toborzóktól, avagy mozaikok a TruBudapestről


jún.11, 2012 in HRPortál blog

Íme:
1. Skill becomes a new currency – A képesség új valuta lesz (Bill Boorman, a rendezvény alapítója, a 4. legbefolyásosabb online toborzó a világon. Másról ugyan, de vele a rendezvény előtt váltottam pár szót, videó itt.)

2. 67 év felettieket vettünk fel mérnöki munkára, nagy a szakemberhiány (egy brit toborzási szakember)

3. A LinkedIn.com – on jelen levők 80 százaléka nem használja ki az ott elérhető funkciókat. Kevés céges HR-es osztja meg tapasztalatait (egy HR-tanácsadó)

4. Aki naponta sokszor posztol, hozzászól, lájkol közösségi oldalakon, az nem a munkájával foglalkozik (egy munkaerő-toborzó következtetése)

5. Aki aktív a közösségi médiában, az szerintem lépést tart a fejlődéssel, építi saját és cége brandjét (egy másik toborzó mondatai)

6. A LinkedIn-en szakmabeliektől kapott infókból, tippekből cégemnél jelölt-menedzsment rendszert építettem fel. (egy vállalati HR-es)

7. Menj oda, ahol az álláskeresők vannak és akkor a munkaadók is utánad jönnek (egy állásportál képviselője, mitől sikeres egy internetes állásoldal)

8. A közösségi média új helyzetet teremtett a toborzásban. Már nem lehet “tökéletes cégként” megjelenni illetve annak nem hisznek a pályázók. A HR-esek munkája is nehezebb, meg kell tanulni eladni a munkaadót ezen az új csatornán. (egy vállalati recruiter)

9. A HR-esek pályázókhoz való negatív hozzáállása megbosszulja magát – az interjún kellemetlenségeket átélő álláskeresők fogyasztóként is elpártolhatnak a cégtől, ami hatalmas profitkiesést okozhat. A profi hozzáállással viszont ennek az ellenkezője érhető el. (egy toborzó)

10. Már messze nem elég egy céges bemutatkozó előadás a tehetséges egyetemisták megnyeréséhez (egy vállalati toborzó)

11. Nem szabad a vállalatnak arrogánsan reagálnia, ha a frissdiplomásnak elvárásai vannak, válogat, kényes. (egy vállalati toborzó)

12. Cégünk vezetője karrierépítési szemináriumot tart az egyik főiskolán. A tanárok nyitottak az ilyen megkeresésekre, mi pedig innen vesszünk fel és közvetítünk sok fiatalt (egy személyzeti tanácsadó)

13. Az utóbbi években a munkahellyel rendelkező álláskeresők viselkedése megváltozott. Érdeklődnek az új lehetőségek iránt, de nehezebben szánják rá magukat a váltásra, többen hagyják abba a pályázást (egy állásportál képviselője)

14. A passzív álláskeresők elérésére továbbra is hatékony eszköz a hírlevél. (egy toborzó)

15. Vezetői posztra a legnehezebb anonim hirdetéssel toborozni; ennél valamivel könnyebb, ha a fejvadász cég neve szerepel, a legkönnyebb pedig, ha a cég nevét is feltüntetjük (egy toborzó)

16. Egy vállalati közösségi média stratégia kidolgozása és működtetése legalább évi 5 millió forint. Akinek erre nincs forrása, inkább bele se kezdjen, inkább a hagyományos csatornákon keresse az új munkaerőt (egy állásportál képviselője)

17. Az állásinterjún megjegyezték a kedvenc virágomat és az első munkanapon ezzel fogadtak. Nagyon jól esett a gesztus, remek indítás volt. (egy toborzó saját, álláskeresői tapasztalatairól)
18. Új munkatársaink 20-30 százaléka kollégáink ajánlásai alapján érkezik, amiért fizetünk. Amikor felemeltük az ajánlás díját, nem nőtt ezen a csatornán felvettek száma (egy vállalati toborzó)
19. Nem működnek azok a weboldalak, amelyek ajánlásos rendszer alapján működnek. Ennek sok oka lehet. Például: az ajánlók nem ismerik a céget vagy ismerőseik képességeit (egy állásportál képviselője)

20. Álláshirdetéseket írok cégeknek. Hihetetlen mennyire nem tudnak a munkaadók informatív, pályázásra
sarkalló hirdetést írni. Érdemes lenne ezt is tanítani. (egy tanácsadó)

És a végén hadd ajánlak két facebook-csoportot, amelyet én szerkesztek:
– HR-eseket a frissen indult „Túlórázó HR-esek” oldalra várok.
– Álláskeresőket, a karrierépítés iránt érdeklődőket pedig a Jobb Állásra
Ha van témaötlet, vélemény, akkor azokat is várom. Mailben a karacsony.zoltan75@gmail.com címre.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s