YOUTUBE dől a mani Az Adwords nagyon jót tett neki


Bankot robbant idén a YouTube

Sokan, sok helyen elmélkedtek már azon, hogy mikor fog végre “valódi” bevételhez jutni a Google a videómegosztóból. A jelek szerint most.

Komoly bevételhez jut idén videómegosztó portálja révén a Google – mondták el a cég vezetői a tulajdonosoknak a múlt héten, anélkül, hogy részletekbe bocsátkoztak volna arról, hogy valójában mennyire lesz komoly a végösszeg.

A Citibank elemzője, Mark Mahaney szerint valóban nem aprópénzről van szó: legfrissebb becslése szerint mintegy 3,5 millió dolláros árbevételt termel idén a YouTube, amelyből még a partnereknek történő kifizetések után is marad nagyjából 2,4 milliárd nettó – írja az AllThingsDigital.

Mahaney egyébként mindig is optimista volt a Google-lal kapcsolatban, s különösen a YouTube-ot értékelik alul a befektetők szerinte. A szakértő tavaly még “csak” 1,7 milliárd dolláros bevételt jósolt a videós oldalnak idénre, a website azonban továbbra is lélegzetelállító ütemben növekszik (20 százalék körül emelkedik a látogatottsága negyedévente a comScore szerint). Az oldalon ráadásul egyre több videóhoz társítanak egyre több reklámot, s a “csatornás” hozzáállás (exkluzív, profi tartalmak tematikus felületeken) tovább növeli a bevételeket a tévéhez hasonlító megjelenés miatt.

A szakértő 2012-es előrejelzése egyébként 50 százalékkal nagyobb bevételt jósol a YouTube-nak, mint amekkora display bevételt a Yahoo-tól összesen vár, s ugyanakkorát, mint a világ legnagyobb online videotékájának számító Netflix előfizetésekből származó bevétele.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s