Keress PÉNZT a weboldaladdal


Viselkedés alapú hirdetésekről

Természetesen sok ember több információval bír a viselkedés alapú hirdetésekről, mint mások. Ezt a weboldalt azért állítottuk össze, hogy hasznos eszközként szolgáljon minden látogatónak, legyen akár kezdő vagy haladó a területen.

Leegyszerűsítve: viselkedés alapú hirdetésnek hívjuk azt a gyakorlatot, amikor a hirdetők a felhasználó internetezési szokásai alapján jelenítik meg a felhasználók érdeklődésének megfelelő hirdetést. Mindezt biztonságos, átlátható és a fogyasztó érdekeit szolgáló módon.

Ez a weboldal minden szükséges információt tartalmaz, hogy megfelelően döntsön online jelenlétéről, ahogy eszközöket is biztosít a kijelentkezéshez.

Mi is a viselkedés alapú hirdetés?

Az online viselkedés alapú hirdetés (úgy is mint, érdeklődés alapú hirdetés) egy olyan weboldalakra történő hirdetés-kiszolgálási mód , ami a megjelenő hirdetéseket az Ön érdeklődésének megfelelően szabályozza. A megosztott érdeklődést összecsoportosítva a webes előzményekkel a felhasználók olyan hirdetéseket láthatnak, amely egyezik az érdeklődési körükkel. Ilyen módon számukra hasznosabb és relevánsabb reklámok jelenhetnek meg.

Hogyan működik?

Képzelje el, hogy egy római nyaralást tervez. Elolvas számos Rómáról szóló cikket, lehetséges szállások, turista látványosságok webhelyeit keresi fel. Egy későbbi webezés alkalmával, amikor a kedvenc focicsapatának eredményeit nézi, megjelenhetnek hirdetések római szállás és egyéb római nyaraláshoz köthető ajánlatokkal. Ezeket a hirdetéseket személyre szabottan önnek mutatják a hirdetők, hiszen érdeklődést mutatott Róma iránt. Ez a technológia segít kihasználni az internet nyújtotta technikai lehetőségeket – segít csökkenteni a felhasználó számára nem releváns reklámtartalom megjelenítését.

Ez a formája a célzott hirdetéseknek a felhasználó múltbéli böngészési aktivitásán alapul, ezért általában viselkedés alapú hirdetésként hivatkozzák. Mivel ez múltbéli adatokon alapszik, különbözik a többi online hirdetési formától például a kontextuális hirdetéstől, mely az épp látogatott oldal információi alapján határozza meg a kiszolgált hirdetést.

Milyen módon védik a személyes adataim?
Minden olyan szolgáltató, aki viselkedés alapú hirdetéssel foglalkozik EU konform kell legyen. A legtöbb esetben a célzáshoz használt adatok nem személyes adatok, tehát nem teszik lehetővé a valós felhasználó azonosítását. A böngészési információk gyűjtése és feldolgozása anonimizált módon zajlik. Ebben játszik szerepet a cookie – a hasznos információk tárolására és a netezési élmény javítására szolgáló kisméretű állomány -, ami a weboldalak látogatását követően a felhasználó számítógépén rögzül és meghatározza, hogy milyen hirdetések jelenhetnek meg, anélkül, hogy tartalmazná a böngészési előzményeket. Ahol a személyes azonosítás lehetséges (például megadott felhasználói adatok) és ezt használja a szolgáltató ott a weboldal ÁSZF-je tartalmazza az erre vonatkozó feltételeket. A szolgáltatók mindenképp biztosítanak lehetőséget, hogy releváns reklámok kiszolgálásához szükséges adatok elérhetőek legyenek vagy sem, ahol felhasználó azonosítása lehetséges, ott mindenképp felhasználói beleegyezés után használhatóak az adatok.

Szabályozható, hogy milyen cookie-kat fogad el a böngésző és melyikeket utasítja el. Az adatgyűjtő cégek lehetőséget biztosítanak a viselkedés alapú hirdetések elutasítására. Kattintson ide, hogy letiltsa a viselkedés alapú hirdetést.

What if I have other questions? Some useful links:
A gyarkran ismételt kérdések listája segít megtalálni a választ a további kérdésekre.
Nézze meg az öt tippünk, amelyek segítségével könnyen átlátható és megvédhető az online biztonsága
Észrevételeit várjuk az oba@iab.hu email címen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s