Az Interneten végezzük


Lassan a neten intézünk mindent

Az Ipsos kutatása szerint egyre több ügyet intéznek az emberek az interneten, de hazánk ezen a téren eléggé le van maradva, főleg munkahelykeresésre és online banki ügyintézésre használják a magyarok.

Sokan Facebookoznak vásárlás előtt
A tehetősek is árérzékenyek!!!
Az online vásárlási szokásokról készített felmérést az Ipsos, melyből kiderül, hogy a világ internetezői egyre gyakrabban vásárolnak, intézik pénzügyeiket, és keresnek munkát a világhálón.

A világ internetezőinek hattizede hívja segítségül a világhálót, ha vásárolni szeretne: információkat gyűjt a keresett termékről, majd az érdeklődők csaknem fele (48 százalék) meg is veszi a weben. Szintén 60 százalék azok aránya, akik a banki ügyeiket online intézik, és tízből négyen keresnek munkát ilyen módon.

A magyar internetezők leginkább álláskeresésre használják a webet, 58 százalékuk választja ezt a megoldást, e tekintetben csak Lengyelország előz meg bennünket 61 százalékkal. A magyarok az átlagosnál kevésbé használják az e-bankokat, 51 százalékkal a középmezőny végén vannak, és ritkábban tájékozódnak a kiszemelt termékekről (44 százalék).

SHOPPING
Az online vásárlás sem igazán elterjedt hazánkban, az internetezők 26 százalékára jellemző, ezzel az ország a sereghajtók közé tartozik.

A jó anyagi körülmények között élőkre (69 százalék), a magasan iskolázottakra (66 százalék) és az 50 és 64 év közöttiekre (65 százalék) a legjellemzőbb a netes banki ügyintézés. Az online vásárlók többsége a jó anyagi körülmények között élők (56 százalék), a magasan képzettek (55 százalék) közül kerülnek ki, míg a világhálón keresztüli munkahelykeresők inkább az alacsonyabb jövedelműek (48 százalék), a 35 év alattiak (47 százalék).
(forrás: Kreatív Online

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s