KuktaParty – ahol főzni buli, Főzőiskolát indítottak a sztárszakácsok


KuktaParty – ahol főzni buli
Főzőiskolát indítottak a sztárszakácsok

főzőiskola

Rövid próbaüzem után hivatalosan is startolt április 3-án a KuktaParty főzőiskola. Fehér György (Bambuszliget) és Ocskay László (Giusto) étteremtulajdonosok által életre hívott, modern oktatóstúdióban a világ szinte bármely konyhájának szakácsművészetével megismerkedhetnek a rántott hús – krumplitól megcsömörlött, igényesebb ételfogyasztók. A főzőiskola a mindennapi gasztronómiai nívó emelése mellett rendezvény vagy vacsorahelyszínként is igénybe vehető, akár úgy, hogy profik vezényletével magunknak főzünk, de úgy is, hogy ha csupán hódolni akarunk az ízek világának és szórakozni érkezünk ide.

Megnyitotta kapuit április 3-án a KuktaParty főzőiskola. A Bambuszliget tulajdonosaként ismert Fehér György és a Giusto-t működtető Ocskay László által életre hívott oktatóstúdió hivatalos megnyitóján elhangzott; a döntést elsősorban a hazai gasztronómia iránti küldetéstudat sarkallta.

Mint mindennek, a gasztronómiának is megvan a sajátos, folyamatos fejlődése, ami Magyarországon különösen intenzív szakaszba lépett. Az étel ma már az egészség, az önmegvalósítás, egyben a közösségépítés eszköze − ismertette a nyitás hátterét Stefanic Ferenc Alexander, a Giusto üzletvezetője.
Virágzanak a gasztroblogok, egyre több a jó étterem, a vendégek egyre kritikusabbak. Újra terjed − nagyon helyesen − az „az vagy, amit megeszel” hozzáállás − mutatott rá a szakember. Jó lenne azonban, ha ez az igényesség minél szélesebb körben, a családi tűzhelyek szintjén is megjelenne, és nemcsak az éttermi szcéna, de a vasárnapi ebédeket főzők is a „rántott húson” túlra tágítanák látókörüket.

Szerencsére ma már a többség számára nem mindegy, hol vásárolja a főzéshez szükséges alapanyagokat. Újra egyre többeknek van „saját” hentese, zöldségese, megnézik, hogy a kiszemelt ételt ki és hol termelte vagy nevelte, milyen körülmények között. Lassan a helyükre kerülnek a gyorséttermek, ahogy a minőségi táplálkozás is. Bár a minőségi étkezés ellen a legfőbb érv a „drága” szokott lenni, mi a munkánkkal ezt is cáfolni szoktuk.

Elsősorban tehát az igényes főzés megismertetésének misszióját szolgálja a KuktaParty főzőiskola minden eseménye és megmozdulása. Nemzetközi konyhában (thai, japán, olasz, angol, mexikói, indiai stb.) jártas mesterszakácsaink tanfolyamai minden résztvevőnek meghozzák a kedvet a főzéshez, új látásmódot ültetve a fejekbe az alapanyagok kiválogatásától kezdve egészen a tálalásig. Ha vendégeink eddig is kacérkodtak más nemzetek konyháival, nálunk megtanulhatják, hogyan kell az adott ételeket valóban autentikusan elkészíteni.

Azok sem csalódnak, akik a speciális ételek elkészítése iránt érdeklődnek, vagy szervezetük nem tolerál bizonyos összetevőket. Számukra Kiss Mariann, a különböző élelmiszerallergiások számára készült ételek legismertebb hazai specialistája tart kurzusokat. A jelentkezőknek megmutatja többek között a laktóz- és gluténmentes ételek készítését, miközben tanácsai alapján bárki megtanulhatja egyensúlyban tartani szervezetét, még akkor is, ha speciális igényei vannak.

Mindezt humorral, könnyedén, élvezettel, hiszen a jó étel elsősorban erről szól. Voltaképpen közös játékok ezek, miközben eredményük nagyon is kézzelfogható, sőt finom, és bármikor ismételhető. Ez a szellemiség lesz jellemző a KuktaParty-ra akkor is, ha éppen nem főzőkurzus, hanem leánybúcsú, vagy céges csapatépítő számára biztosít helyet.

Szerencsére a két, egymás melletti, professzionális (AEG és Electrolux) gépekkel felszerelt helyszín 8 és 150 fő között bármekkora létszámot fogadhat, a programok pedig akár idegen nyelveken is megvalósíthatók. Ez a helyszín a Váci úton nemcsak egy főzőiskola lesz, a nyitással egy újfajta, kötetlen társasági tér is létrejött − mutatott rá az üzletvezető.
A szakmai stáb:

Kárász Zoltán
Jelenleg a Giusto Étterem és a KuktaParty vezető séfje, világjáró gasztro-kalandor, hat éven keresztül járta luxus óceánjárókkal a világot, hogy kitanulja a nemzetek ízeit. Később Amerikában, Franciaországban és Olaszországban is dolgozott. Alkotásait kóstolói sohasem felejtik el!

Joni
Joni, amikor nem nekünk segít, „mellesleg” a Corinthia Grand Hotel Royal szállóban működő távol-keleti konyhát irányítja és felügyeli. Már több mint tíz éve jött Magyarországra és azóta itt él családjával. A munkája hivatás, bármit csinál azt elmélyülten és komoly alázattal teszi. Sokat tanulhatunk tőle, bár ő maga szerény és roppant vidám természetű. Hobbija az ételfaragás, egy répából bármikor szerencsevadász madarat vagy Hanoi tornyait varázsolja elénk

Nemeskövi Dénes
Dénes fehérsapkás olimpiai bajnok mesterszakács, aki a világ jelentős konyháiban tökéletesítette módszereit, csiszolta ízeit, finomítva azokat saját elképzelései szerint. Főzött már Hollandiában, Ausztriában, Kaliforniában, Arizonában, Németországban, Japánban, de megfordult Venezuela és Mexikó kiemelt éttermeiben és szállodáiban is. Ő a „nagy öreg”a csapatban, tapasztalatára, bölcsességére mindig lehet számítani.

Aloh Sharma „Tinu”
Kanpurban született Tinu, Delhiben tanulta ki a szakácsmesterséget, az Indiai Nagykövetség szakácsa volt hét éven keresztül, jelenleg pedig a Hathi India szakácsa. Az indiai konyha szeretetét édesanyjától örökölte. Húsz éve él Magyarországon és adja át nekünk, európaiaknak az eredeti indiai ízeket, tanítja a különleges fűszerek nevét és használatát.

Farkas Pál
Pali a Bambuszliget Japán Étterem és Sushi Bár valamint a Sunny Sushi Bár séfje. Nyolc éve kezdett el ismerkedni a japán kultúrával, Shoi Morita mesterszakácstól tanulta a konyhaművészet titkait. Igazi ritkaságnak számít, ha európai ember ismert Japán szakácstól tanulhat. Már 8 éve gyakorolja és tanítja a tradicionális ételek elkészítését. Az itt tanult pontosság és a precizitás átformálta az életét és új távlatokat nyitott meg számára, így számunkra is.

Schaller Gábor
Gábor a temperamentumos, színes mexikói konyha követője és jó ismerője. Miután kitanulta a klasszikus magyar és európai konyha alapjait, egzotikusabb vizekre evezett. Közel 12 éven át volt vezető szakácsa, séfje a többszörösen díjnyertes Iguana étteremnek. Felejthetetlen fogásaiban tökéletesen harmonizálja a csípős, az édes és a visszafogott ízeket.

Kiss Mariann
Sokan a „sztárok szakácsa”-ként ismerik, mert nem egyszer főzött már hollywood-i hírességeknek magyarországi tartózkodásuk során (pl. Angelina Jolie, Brad Pitt). Ennek ellenére fő profiljává, névjegyévé mégis a speciális táplálkozás, az egészséges életmód és konyha iránti elköteleződés vált.

Budapest főzőiskola Kiss Mariann

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s