Nem venne Facebook-részvényeket a legendás befektetőNem venne Facebook-részvényeket a legendás befektető, Jim Rogers, mivel túlságosan drágának tartja a papírokat – közölte a vállalat soron következő elsődleges részvénykibocsátásával kapcsolatos híreket kommentálva.
Drágának tartja a Facebook-részvényeket a legendás befektető, Jim Rogers – nyilatkozta a CNBC-nek adott interjújában. “Nem, nem olyan fajta részvény, amit megvennék. Általában nagyon drágák az ilyenek”.

A piaci pletykák szerint szerdán nyújthatja be az elsődleges részvénykibocsátáshoz szükséges dokumentumokat a Facebook az amerikai pénzügyi felügyeletnek. A társaság 10 milliárd dolláros elsődleges részvénykibocsátásra készül, amely akár 100 milliárd dollárra is értékelheti a céget. Ez lehet minden idők legnagyobb elsődleges részvénykibocsátása a technológia szektorban, illetve a negyedik legnagyobb IPO az Egyesült Államokban a Visa, a GM és az AT&T részvénykibocsátása után.

Nem venne Facebook-részvényeket a legendás befektető

Jim Rogers érdeklődik a technológiai részvények iránt, de most inkább shortolná a szektort. “Nem tudom elképzelni, hogy bármelyiket megvegyem. Nagyon felkapottak manapság és ez a nagy lelkesedés már két-három hónapja tart. Nem veszek magasan árazott részvényeket” – közölte a befektetési guru.

Jim Rogers
Ifjabb James Beeland Rogers 1942-ben született Baltimore-ban, és Alabamában nőtt fel. Miután a Yale Egyetemen átvette bachelor diplomáját, a Wall Streeten kezdett el dolgozni a Dominick & Dominick-nél. Két évvel később, 1966-ban egy újabb bachelor diplomát szerzett, ezúttal filozófiai, politikai és közgazdasági tanulmányokból az Oxfordon. Karrierjét egy New York-i befektetési banknál folytatta, majd Soros Györggyel együtt megalapította Quantum Fundot, amely a történelem egyik legsikeresebb hedge fundja lett. Az alap 1970 és 1980 között 4200 százalékos hozamot produkált, míg ez idő alatt az S&P 500 index 47 százalékot emelkedett.

Az elképesztő sikerek után Rogers 1980-ban “visszavonult”, majd barátnőjével (illetve később feleségével) háromszor is körbejárta a földet, utazásairól és befektetéseiről pedig több best-sellert is írt. Az első két alkalommal motorral, harmadszor pedig egy mercédesszel utazták körbe a világot, amivel kétszer is bekerültek a Guiness rekordok könyvébe, egyszer 100 ezer mérföldet meghaladó motorozásukkal, majd 116 országot érintő kalandozásaikkal. Rogers 2007-ben eladta New York-i villáját és Szingapúrba költözött, mivel úgy gondolta, a legjobb befektetési lehetőségek most Ázsiában találhatók.

A saját árupiaci indexét, a Rogers International Commodity Indexet a 90-es évek végén alkotta meg, amelyhez három alindexet is kreált, egyet az agrár-, egyet az energiapiaci termékeknek, egyet a fémeknek. 2011-ben egy új árupiaci indexet is létrehozott, amely a nyersanyagok helyett az azokkal foglalkozó leglikvidebb vállalatok részvényeit tartalmazza. Jelenleg a Rogers Holdings and Beeland Interests elnöke, és többek között Leopard Sri Lanka Fund tanácsadójaként is dolgozik, miközben számos gazdasági szaklapban és televízióban is rendszeresen nyilatkozik.
portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s