Új Borszaküzlet Budapesten ! Extra Borok és Italok


vinorium shop
Szép társaságba került a Vinorium már tavaly megnyílt, de januárban aktívabbá vált, Váci utcai borszaküzlete és borozója, hiszen Puskás László tulajdonos már három másik üzletet is működtet Londonban, Kijevben és Moszkvában.

italok

Borházuk a magyar borok és pálinkák mellett a valaha nagyobb becsületnek és hírnévnek örvendő, de ma újra éledő kelet- és délkelet-európai borokkal kereskedik.


Találhatóak itt palackok a borkészítés bölcsőjéből, Grúziából valamint Szlovénia és Bulgária is terítékre kerül. Természetesen a sorból nem maradhat ki a prémium vodka és Ararat Brandy sem.

A Vinorium pincéjében megkóstolhatják az al-dunai és Fekete-tenger melléki borvidékek legjobb borait, megismerhetik a borvidékek, a különleges szőlőfajták, illetve az ezekből készült borok történetét és jellemzőit szakavatott vezetéssel.

A bemutatkozó találkozóra 2012. január 12-én, csütörtök 17 órától került sor a belvárosi borbolt alatt húzódó hangulatos kóstolóhelyiségben, ahol az említett országok boraiba kaphattak bepillantást a szerencsés kiválasztottak.

Szlovéniát a Quercus márka képviselte,amely az olasz határon fekvő, Goriška Brda borvidékéről származott, és egy rebula elnevezésű autochton fajta 2009-es borából született, remek frissességgel, citrusos, ananászos kedvességgel. Ezt a Bagueri 2006-os Merlot-ja követte,ami az elmúlt években számtalan díjat és elismerést besöpört már – mondhatom joggal. Bőrös, érett illatok, amelyet sok-sok szilva kísér. Tartalmas bor magas, jól integrált tannintartalommal.

Az általam amúgy is nagyon kedvelt Bulgáriából a Zagreus White Mavrud 2009-es trák borfajta mutatkozott be. Friss, ám tartalmas, zöldalmás, dinnyés, érett, körtés és ananászos karakterű bor. A legendás déli, Melnik borvidékről a Laskarevo Melnik 2008-as tétele különösen gazdag, érett és telt benyomást keltett.
A legnagyobb kíváncsisággal a kevésbé ismert grúz tételeket vártam, nem kis pozitív meglepetéssel. Olyan legendás, helyi szőlőfajtákból alkották meg a Tsinandali 2007-es borát, mint a friss rkatsiteli (régebbi magyar könyvek még rakaciteli fajtának nevezték) és a gyümölcsös, zamatos mtsvani. Kakhetiából, Grúzia borászati fellegvárából érkezett a Mukuzani 2005-ös bora saperavi fajtából. Igazi „vad-keleti” izgalmak, gazdagság, teltség és borzongás volt kortyolni.

Hogy Oroszország se maradjon ki a sorból, befejezésül a cég által forgalmazott, selymes és telt Carat prémium vodkával fejeztük be az estet – köszönet a kedves invitálásért Puskás Lászlónak és a művészeti körökből is jól ismert Iványi Biancának.

Vinorium Borház
1056 Budapest, Váci utca 57.
http://www.vinorium.hu/
http://www.facebook.com/vinoriumborhaz

Tel: +36 70 623 9004

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s