InterNetes költéseink negyede karácsonykor történik


Netes költéseink negyede karácsonykor történik
forrás:[Médiainfó – http://www.mediainfo.hu]

Átlagosan 14 ezer forintért vásárolunk karácsonykor az interneten, főleg könyvet, játékot és ruhát veszünk. Éves szinten 155 milliárdot költünk a 3 ezer hazai webáruházban.


A tavalyi évben kb. 1,2 millióan döntöttünk úgy, hogy a hagyományos kereskedelem mellett az online térben is vásárolunk. A karácsonyi időszakban pedig még többet kattintunk: a GKIeNET adatai alapján tavaly november és december között egy millióan rendeltünk a fa alá valamit. A kutatóintézet becslése szerint idén tovább növekszik a netes vásárlók száma és a mostani karácsonyi időszakban a korábbi évekhez képest is növekedni fog a webshopok ünnepi forgalma.

Hogy ne csak ebben a karácsonyi időszakban, hanem egész évben, minél több ember ismerje meg a netes vásárlás előnyeit, a SzEK.org (Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület) nagyszabású online vásárlásösztönző kampányt szervezett a MasterCard támogatásával.

A december elejétől induló program célja, hogy közérthető nyelven, példákkal illusztrálva mutassa be, miért kényelmes, olcsó és biztonságos az internetes vásárlás.

A jövőbeli netes vásárlókat a http://www.veddaneten.hu/ oldalon tippek, érvek és rövid videók fogadják, ahol többek között az elállási jogról, a kártyás fizetés biztonságosságáról és a kereskedő ellenőrzési módjairól olvashatnak. A netes vásárlást nyereményjátékkal is buzdítják a szervezők: 5 szerencsés online shoppingoló fejenként 1 millió forintot nyerhet a kampány keretében, a karácsonyra való tekintettel pedig minden résztvevő fél áron vásárolhat szaloncukrot online, ráadásul a szállítási költséget is a szervezők állják.

Általam javasolt ajándék ötletek:
Wellness Voucher: http://www.caramell.hu, http://www.hotelkapitany.hu
Műkörmös cuccok:www.masternails.hu
Borok: http://www.malatinszky.hu
Party kellékek és díszítő webshop: http://www.partypoint.hu
Jóslás: http://www.frabato.hu
Fitness bérlet: http://www.life1wellnss.hu, http://www.sunrisefitness.hu
Ékszer: http://www.nikoekszer.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s