Google Music


Forrás: Index.hu
A keresőcég még a májusi I/O konferencián indította útjára a Google Music szolgáltatást, amely segítségével felhőben tárolhatjuk zenéinket. A szolgáltatás még beta, egyelőre elég keveset tud.

Valószínűleg azért, hogy az emberek ne feledkezzenek el a Musicról, a cég indított egy blogot.
A Magnifieren minden nap megjelenik egy rövid cikk és hozzá kapcsolódóan egy vagy több ingyenesen letölthető – illetve a Musicba importálható – zenét is kapunk.

Ez a kezdeményezés még mindig nem pótolja a Google Music legnagyobb hibáját: egyelőre nem lehet zenéket vásárolni. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy a Google tartalomszolgáltatást indított: eddig soha nem foglalkoztak ilyennel, a Google Hírek is csak összegyűjti más oldalak tartalmait.

Igaz, a Magnifier felépítését tekintve csupán egy egyszerű blog, viszont egyrészről a Google eddig az egyes termékek támogatásával foglalkozó blogjain kívül semmilyen hivatalos, ilyen jellegű oldalt nem üzemeltetett, másrészről ott vannak az ingyenesen letölthető zenék is, ami valószínűleg egy újfajta tartalomszolgáltatói stratégiát vetít elő a cég részéről, mely eddig maximum a felhasználók által feltöltött tartalmaknak adott helyet, amilyen például a videóknak a Youtube vagy a weboldalaknak a Google Sites.

http://music.google.com/music/usernotinvited
We’re sorry. Music Beta is currently only available in the United States

Google Blog szerint:
Google Music Magyarországról
A Google Music hivatalosan nem érhető el Magyarországról, azonban mégis van rá lehetőség, hogy mi is használjuk. Annyit kell tenni, hogy egy web proxyn keresztül megyünk el a music.google.com oldalra (én a hidemyass.com-ot használtam), és úgy igénylünk meghívót. Amikor a meghívó megérkezik, akkor már nincs szükség trükközésre, egyszerűen az e-mailben lévő linkre kell kattintani, és kész.
A rendszer először megkérdezi, hogy kívánjuk-e, hogy ingyenes zenékkel lásson el minket az általunk megadott műfajokban. Utána felajánlja a Music Manager letöltését (ez opcionális). Ez egy desktop program, ezen keresztül tölthetjük fel a saját zenéinket.
http://google-hu.blogspot.com/2011/07/google-music-magyarorszagrol.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s