Állj Neki a Fcebooknak!!!


Facebook marketing lépések

Marketing folyamat a Facebookon

A Facebok kiadott egy kézikönyvet, ami végigvezeti a cégeket, a marketingeseket azon, hogy milyen megoldásokkal, módszerekkel tudnak sikereket elérni a Facebookon.

A Facebook bemutatkozik

Hogy állj neki a “facebookozásnak” cégként?
Mi az a folyamat, ami segít az eredmények elérésében? Nézzük őket sorban!

1. Alapozás

Alakíts ki egy oldalt és legyél jelen a Facebookon.
De ne csak a Facebookon belül legyél jelen! Használd a Facebook Helyek (Places) szolgáltatást is, így a felhasználók már aakár az utcáról be tudnak jelentkezni a boltodba, a weblapodat pedig a Social Pluginok és a GraphApi segítségével kötheted be a Facebookba.
Vagyis használd például a weblapodon a like gombot, a commentet illetve építsd be a weboldaladba a Facebook statisztikáját. Használhatsz olyan Facebook alkalmazásokat is, amivel testreszabott megoldásokat, vagy éppen szórakoztató élményt tudsz nyújtani a célcsoportodnak.

2. Bevonás

Engage, a lefordíthatatlan varázsszó: érd el, vond be a kommunikációba, kösd magadhoz, tedd lojálissá és aktivizáld!
Ezt kell tenned a rajongóddal a sikerhez.
A kialakított kapcsolódási felületek segítségével el tudod kezdeni a rajongó (követő) gyűjtést.
Hirdess a Facebookon, publikálj hasznos és értékes tartalmakat, tegyél fel kérdéseket, vagyis vond be a rajongóidat a kommunikációba, de közben figyelj a visszajelzésekre!

3. Erősítés

Minden alkalommal, amikor valaki kapcsolatba kerül a cégeddel a Facebook megoldásai segítségével, ennek nyoma lesz az ő üzenőfalán.
A rajongóid üzenőfalán megjelenő üzenetek pedig segítenek abban, hogy újabb potenciális ügyfelekhez juss el.
Ebben különösen tudnak segíteni a speciális Facebook hirdetések, amikben nem csak az üzenet, hanem a felhasználók neve és fényképe is megjelenik.

+1. Mérés

Bár a sorok között el van rejtve, de mindenképpen érdemes kiemelni a mérés fontosságát, hiszen ennek alapján tudod javítani a hatékonyságod.

Erre az egyik nagyon jó eszköz a Facebook Insights, ami a Facebook oldaladról és a weboldaladról is ad információt, de ez mellett nem szabad elfeledkezni a többi eszközről, például a Google Analyticsről, a linkrövidítőkről és a külső Facebook elemző megoldásokról sem.

Ezek az eszközök , és ezek a lépések egyszerre biztosítják a jó eredményt a kiérdemelt médiában és a skálázható, előrejelezhető fizetett felületeken.
Ezzel a folyamattal minden kampány amit futtatsz hosszú távú hatással lesz a kapcsolati hálózatokon keresztül.
Ez az új WOM (word of mouth) marketing, a szájhagyomány útján terjedő marketing, ami ráadásul sokkal hatékonyabban hozza az eredményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s