Internet penetráció nővekedése


MIÉRT fontos egy weboldal vállalkozásod részére?
– mert egyre többen neteznek
– aki netezik az keres is, és hol Keres ? Google-ban
– a webshoppok bevételei újra 35%-al nöttek

Június végén 1,982 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetést tartottak nyilván, a vezetékes telefonvonalak száma azonban tovább csökkent.

2011 Júniusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma 795 ezer volt, a legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései 778 ezerre nőttek, míg az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatásra 235 ezer előfizetés volt a hónap végén, így az év hatodik hónapjában összességében 1,982 millió vezetékes szélessávú internet-előfizetést tartottak nyilván a teljes piacon – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből.

A csütörtökön közölt adatok szerint a teljes piacra vonatkozóan – valamennyi vezetékes technológiát figyelembe véve – a Magyar Telekom a piacvezető, piaci részesedése 34,6 százalék, második a UPC 20,9 százalékos piaci részesedéssel, a harmadik a sorban több száz kisebb szolgáltató együttes részesedése, amely 12,3 százalékot tesz ki. Jelentős előfizetői tábora van még a Diginek és az Invitelnek – olvasható a közleményben.
Forrás:MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s