Fashion Awards Hungary 2011 – Divatgála


VIII.FASHION AWARDS HUNGARY
Symbol Budapest 2011.Május 26.

fashion awards hungary 2011

fashion awards hungary 2011

Az immár VIII. alkalommal megrendezésre kerülő Fashion Awards Hungary Divat Díjkiosztó Gála számára ismét a Symbol Budapest adott otthont.
Idén további két újdonságot vezettek be a szervezők:
Az idei esemény különlegessége, hogy a korábbi évektől eltérően, a gála történetében először nyolc díj kerül kiosztásra. Idén, 2011-ben először díjazták az Év férfi modelljét.
Már második alkalommal, a fiatal divattervező kategóriában nem szavazni, hanem pályázni kellett.
A beérkezett 20 pályázatból a 3 legjobbat emelte ki a Zsűri, amely a korábbi győztesekből, fővédnökökből és divatlapok főszerkesztőiből állt össze.

Idei év júniusától a Fashion Awards Hungary Iphone es Ipad applikációval jelentkezik majd, amely angol nyelven ingyenesen letölthető lesz majd az App Store-ból.

Ezúttal a műsorvezető, Müller Attila mellé a már kétszer is az év divatfodrászának választott Koczkát is felkérték konferansziénak, aki tündökölt új szerepkörében, magával ragadó, lendületes stílusával, bennfentes ismereteivel új meghatározó színt adott a gálának, a feladatköréhez tökéletesen illeszkedő fekete keretes szemüvegben.

„A legtöbb férfiaknak szánt terméket is nőkkel reklámozzák.”- foglalta össze rövid köszöntőjében az est fővédnöke, Balassa Gábor – az újonnan meghirdetésre került kategória: az év férfi modellje kapcsán – személyes tapasztalatait, egyúttal a szakma speciális nehézségeit, és a kérdés vonatkozásában a magyarországi rendkívül egyenlőtlen viszonyulást jelentős eltolódást mutatva a nők javára, kitekintésében utalt a nemzetközi helyzetre is, a világ nagy divatközpontjaiban megfigyelt tendenciákkal.

Az első kiosztásra ítélt kategóriában, az év legjobb női modellje címet a már nemzetközileg is elismert, különleges szépségű és természetességű, mindössze 17 éves magyar modell Palvin Barbara (ICON Models) nyerte el, rövid beszédben köszönve meg a hazai divatszakma elismerését.

A legjobb férfimodell kategóriában, elsőként a Gála történetében Szabó Csabának (Art Models) ítélték a szobrot, aki hasonlóan az előtte szólóhoz„köszöni mindenkinek, aki rá szavazott” formulával vette át a díjjal járó ajándékok sorát Anry Soós Évától, a Joy magazin főszerkesztőjétől. Öt éve tartó pályája során nem csak a magyar tervezők (pl.: Nubu, Anna Amélie, Abodi Dóra) kedvelt férfikaraktereként szerepelt, hanem több nemzetközi kampányban is bizonyított, így a teljesség igénye nélkül megjelent a londoni Tie Rack és a milánói Braddock fotósorozataiban is.

Bakos Piroska EU szóvivő, – aki ezen minőségében minden hivatalos rendezvényen a magyarországi elnökségi periódus idején egy-egy magyar tervező ruháját viselve – került felkérésre az Év fiatal divattervezőjének ítélt díj átadására, amelyet ezúttal Benus Dani által benyújtott pályamunkák nyerték el, a – korábbi díjazottakból és fővédnökökből – külön felállított szakmai zsűri döntése értelmében. Nyilatkozatában hangsúlyozta a díj ösztönző tényezőként való megjelenését pályájában, hogy tovább folytassa megkezdett szakmai tevékenységét, amely korábbi nyilatkozatát idézve:„számára munkái az önkifejezés eszközei, maga a tervezés, alkotás pedig a legnagyobb öröm”, emellett kitért köszöntőjében mindazokra a magyar divatéletben, akik szaktudásukkal ösztönözték és formálták a tervezői kibontakozását, Szegedi Katát elsőként említve, többek kíséretében. 2010-es férfikollekciójában, korábbi munkáival ellentétben a klasszikus szabászat alapjaihoz nyúlt vissza, ezáltal született ruhái a letisztultságot, a könnyedséget és hordhatóságot ötvözték magukban.

Kovalik Natasa – Lancome sminkmestereként, és a Fashion Video Fesztivál hivatalos sminkeseként, a legfontosabb irányelvének a kísérletezést és a harmóniára törekvést tartva – a divatsminkes kategória győzteseként a Cosmopolitan főszerkesztőjétől, Sabján Johannától vehette át az elismerést. Külön köszönetet mondva mesterének Tombor Saroltának, majd a folytatásban a díj személyes fontosságát emelete ki a pályatársaival való közös alkotás során, a következő szavakkal: „ez a díj azt jelenti nekem, hogy szerettek velem dolgozni és én is szeretek veletek dolgozni.”

Az év divatfodrásza Hortobágyi Kászon lett, aki tavaly nyitotta meg Close nevű szalonját, amely mostanra széles körben ismert brandé vált, ahol fiatal generáció új tehetséges és kísérletező kedvű tagjai dolgozhattak együtt, munkáikkal mára már jelen vannak a divatfotózások mellett a reklámiparban és divatbemutatókon is. Az elismerést átvéve Lami Júliától -az Elle magazin főszerkesztő helyettesétől –megköszönte mindenki támogatását, külön megemlítve a pályáján Őt elindító Szabó Ádámot.

Ezt követően Király Viktor zenei betéte szakította meg rövid időre a díjátadó menetét, felüdülést hozva a várakozás izgalmaiban megfáradt hallgatóságnak és egyúttal elnyújtva a „meglepetés erejét” az egyik kiemelt kategória az év stylistja cím kihirdetése előtt. Amelyet 2011-ben is a tavalyi kategória győztes, – a TV-s projektjei révén a nagyközönség köreiben is ismert és szintén nagy népszerűségnek örvendő, – Lakatos Márk vehette át a Wowmagazin.hu főszerkesztőjétől Goike Nórától. Saját bevallása szerint egy emlékezetes botránnyal szerette volna még exkluzívabbá tenni az estét, fokozva a hangulatot. Azonban értesülve Koczka új szerepvállalásáról, hagyta őt érvényesülni a díjkiosztó során, aki valóban lubickolt a lehetőség adta keretekben, számos kedves apróságot mesélve főként a díjazottak pályakezdésének emlékezetes pillanatait megidézve.

Az év Divatfotósa címet ezúttal Zsólyomi Norbert érdemelte ki. 4 éve kezdte szakmai pályafutását, melynek során a legnagyobb divatmagazinokban: a teljesség igénye nélkül Elle, Glamour, InStyle, Cosmopolitan, Joy, Marie Claire, The Room -jelentek meg munkái. Legfőbb célja – egy korábbi nyilatkozatában megjelentek alapján, – hogy kreatív ötleteivel olyan képek szülessenek, melyek elgondolkodtatják, esetleg akár megbotránkoztatják, azonban mindenképp érzelmi megnyilvánulásra késztetik a nézőket.

Az est fénypontjaként és lezárásaként Mojzes Dóra vehette át az idén a legjobb divattervezőnek járó FAH szobrot, aki önálló márkájának megszületése óta számos külföldi lapban is bemutatkozott (Faces, Zink, Neo2), emellett munkáit publikálták legelismertebb divatfórumokon is. Legújabb, 2011 -es tavasz-nyári kollekciójában új, színesebb oldaláról mutatkozott be, amellett, hogy immár a védjegyének számító nőiesség kihangsúlyozása továbbra is meghatározó elem maradt munkásságában.

Fashion Awards Hungary the best hungarian fashion workers

Fashion Awards Hungary the best hungarian fashion workers

A Gála Támogatói: SYOSS, Thomas Sabo, InStyle, Joy, Stoli, MUDO,
La Prima Fashion Hotel, WoWmagazin.hu, brands.hu, Malatinszky borászat, Mini Morris, JET Menswear, Femcafe.hu, MConet International

Műsorvezetők: KOCZKA és Müller Attila

A Gála szervezői:
Szinte Romulus Loránd, Sándor Lea, Pordán Tamás, Strasser András

http://www.fashionawards.hu,

Jelöltek, Díjátadók és Díjazottak

1. Az Év Modellje: PALVIN BARBARA – Icon Model Management
Jelöltek: Palvin Barbara –ICON Models, Vanessa-Attractive Models, Srej Zsófi-ICON Models
A díjat átadta: Bujdosó Bianka és Csomák Melinda, Ourfashion Blog magazin főszerkesztője
Az Év Férfi Modellje: SZABÓ CSABA – Art Models
Veréb Viktor-Art Models, Szabó Csaba-Art Models, Fehér Balázs
A díjat átadta: Anry Soós Éva a Joy magazin főszerkesztője

2. Az Év Fiatal Divattervezője: Benus Dani
Jelöltek: KEEP Showroom, Benus Dani, Giorgia Fonyodi
A díjat átadta: Bakos Piroska az EU magyar elnökség szóvívője,
Különdíjat átadta: Burger Andrea a STYLE.HU magazin főszerkesztője

3. Az Év Divatsminkese: Kovalik Natasa
Jelöltek: Véger Ibolya Fibi, Kovalik Natasa, Fazekas Richárd
A díjat átadta: Sabján Johanna a Cosmopolitan főszerkesztője

4. Az Év Divatfodrásza: Hortobágyi Kászon – Close
Jelöltek: Koczka-Outsiderhair, Barsi Balázs – SACO, Hortobágyi Kászon-Close
A díjat átadta: Lami Júlia az ELLE magazin főszerkesztő helyettese

5. Az Év Stylistja: Lakatos Márk
Jelöltek: Haberland Attila, Igor Deseatnikov, Lakatos Márk
A díjat átadta: Gojke Nóra a WOWmagazin.hu főszerkesztője

6. Év Divatfotósa: Zsólyomi Norbert
Jelöltek: Viszlay Márk, Zsólyomi Norbert, Baráti Vince
A díjat átadta: Vanicsek Gábor Budapest Backstage főszerkesztője

7. Az Év Divattervezője: Mojzes Dóra
Jelöltek: Abodi Dóra, Mojzes Dóra, Tóth Bori
A díjat átadja:Margaret Ann Dowling a Marquard Média ügyvezető igazgatója

http://www.fashionawards.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s