Mire jó a Facebook? Fedezd fel ha még nem merted!


És akkor most mit csináljak?Miután néhány ismerősöd az ismerősként való jelölésedre visszaigazolta, hogy valóban ismeritek egymást, elkezdheted a Facebook felfedezését és az ismerőseid adatlapjainak megtekintését.

Vedd fel a kapcsolatot a barátaiddalLátogasd meg ismerőseid oldalait a nagy ,,Ismerősök kezelése” ikonra kattintva a mindenkori Facebook oldal tetején, hogy figyelemmel követhesd barátaid életét, csoportokba rendhesd őket a levelezéshez, és hogy megnézd az állapotfrissítéseiket.

Vess egy pillantást barátaid profiljára. Megnézheted mi történt mostanában velük az Üzenőfal segítségével. Ott utána nézhetsz mit írnak az aktuális állapotukról, mit csináltak, és barátaik mit gondolnak a mostanában átélt kalandjaikon készült fotóikról. Nézd meg barátaid Fényképek fülét, hogy lásd az összes képet ami róluk készült és benne van a Facebook rendszerében.

Tovább az Ismerősök oldalamraMi újság?
Akármikor rámész a kezdőlapra (amit könnyen megtehetsz ha rákattintasz a kezdőlapra a bal felső sarokban) láthatod a hozzászólások élő folyamát amit a barátaid csináltak—érdekes hivatkozások, gondolatok, fényképek és apró szeletek az életükből. Ennek segítségével lépést tudsz tartani ismerőseid mindennapi dolgaival. Ha szűrni szeretnéd az információt a kezdőlapodon, válaszd ki a szűrőt a főmenüből ami a lap bal oldalán található.

MegosztásSikeresen kitöltötted profilodat, azonban a legérdekesebb az, hogy mit osztasz meg! A kiadó – a kezdőlap és a profiloldalad tetjén található panel – segítségével hivatkozásokat, képeket, jegyzeteket és állapotokat tehetsz közzé arról, hogy például mit olvasol, mit nézel, mit gondolsz vagy érzel. Ismerőseid sokkal többet megtudhatnak rólad, ha tudják, mi zajlik körülötted.

A közzétevő megosztásaTöltsd fel a fényképeid!
A Facebook elsőrangú fénykép megosztó internet oldal. A Facebookon belül és az kívül is megkönnyíti a fotóalbumok közzétételét. Amikor feltöltesz képeket, megtanulod hogyan lehet a képen “címkével” megjelölni önmagad és barátaidat, hogy azután mások is könnyedén követhessék fényképeid történetét.

Tovább a Fényképek oldalamraHa még nem találtad meg egy barátodat sem, vagy a barátaid még nem válaszoltak a jelölésedre, még mindig vannak felfedezésre váró dolgok a facebookon.

Közös érdeklődési kör megosztásaBöngéssz a lakóhelyedhez köthető csoportok között. Ha találsz olyat, ami megfelel az érdeklődésednek, kapcsolódj be a társalgásba.

További ismerősök keresése
De tényleg, olvasd el, milyen sok szórakoztató dolog vár még rád, miután elkészült ismerőseid listája. A Facebook lényege a régi és új ismerőseiddel való kapcsolattartás. Próbálj ki néhány funkciót az ismerősök megtalálására, vagy küldj meghívót azoknak, akikkel a Facebookon fel szeretnéd venni a kapcsolatot.

Használd ki a Facebookot: találj rá ismerőseidre!A Facebook legtöbb szolgáltatása feltételezi, hogy olyan emberek vannak az életedben, akikkel szereted tartani a kapcsolatot. Legyenek ezek a legjobb barátaid, családtagok, munkatársak, vagy más ismerősök, amikor bejelölöd őket, onnantól a Facebook barátokként tartja számon őket. Létrehoztunk néhány egyszerű módot, hogy megtaláld a barátaid. Barátok nélkül a Facebook kihaltnak és haszontalannak tűnhet.

Ismerősök kereséseAz Ismerőskereső kéri az e-mail címedet és a jelszavadat. Ezután a Facebook összeveti a címlistádon szereplő e-mail címeket a Facebook-felhasználókéval. Ekkor ki tudod választani, kiket hívsz meg ismerősnek. Ahhoz, hogy az ismeretséget a Facebook hivatalosnak tekinthesse, kölcsönös megerősítés szükséges.

Mivelhogy meggyőződésünk szerint a Facebook úgy a leghasznosabb, ha minden ismerősöd együtt lehet, ezért az Ismerősök keresése oldal felajánlja kapcsolataid meghívását, hogy ők is csatlakozhassanak. Egyenként kiválaszthatod, hogy ki szeretnél közülük meghívni.Ismerősök kereséséhez válaszd ki a fenti „Ismerősök” menüpont alatt az „Ismerősök keresése” részt.

Tovább az Ismerősök keresése funkcióhoz
Osztálytársak keresése
Az osztálytársak felkutatása egy egyszerű módszer, hogy régen elfeledett jó barátokra lelj. Ahhoz, hogy megtaláld őket az “Ismerősök” menüpont alatt válaszd az “Ismerősök keresése” gombot. Az oldal alján látni fogod a keresési linkeket azokhoz az iskolákhoz, melyekhez csatlakoztál.

Az Osztálytársak keresése oldalt kiválasztva, kereshetsz mind középiskola mind pedig főiskola szerint. Azonban egyszerre a középiskolád és az egyetemed szerinti keresésre nincs mód. A keresési eredmények leszűkítéséhez, válassz egy évfolyamot, amiben keresel.

Tovább az Osztálytársak keresése funkcióhoz
Munkatársak keresése
A Munkatársak keresése funkcióval könnyen megtalálhatod azokat az embereket, akiket mostani vagy korábbi munkahelyedről ismersz. A Munkatársak keresése funkció az Osztálytársak keresése funkcióval azonos oldalon található.

A Munkatársak keresése oldalra jutva, csak írj be egy cégnevet és kattints a Munkatársak keresése gombra. Lehetőséged van név megadására is, amikor konkrétan egy valaki után nézelődsz, de ez nem szükséges.

Tovább a Munkatársak keresése funkcióhoz
Keresés név alapján
Akárhol jársz a Facebookon, használhatod a gyorskereső mezőt (a felső menü jobb sarkában találod) arra, hogy nevük alapján bármikor rákeress ismerőseidre. Csak írd be a keresendő nevet, és üss entert.

Ha nincs eredmény, ellenőrizd, hogy nem írtad-e el, vagy nem egy régebbi nevet használsz-e kereséskor. Ha nem, megpróbálhatod megtalálni az illetőt az email címe alapján.
..Facebook © 2011 ·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s