Digitalis Marketing


Először is nézzük meg, mi az a digitális marketing, és miért kulcsfontosságú.

A legfontosabb elemek:


A digitális marketing elektronikus eszközöket használ a vásárlókkal való kapcsolatteremtésre egy termék vagy szolgáltatás értékesítése vagy a márka ismertségének növelése érdekében.
A digitális marketinggel szélesebb közönséget érhet el, ami a márka ismertségének növelését, több ügyfél megszerzését és bevétel növelését jelenti.

Digitális marketing csatornái


Az Omnichannel marketing különféle csatornákat és digitális platformokat használ a márka, termék vagy üzenet bemutatására. Üzenete konzisztens, de minden csatornára finoman hangolt.
Amellett, hogy a vásárlók értékesnek érzik magukat, a személyre szabott élmények növelik a márka bizalmát és elősegítik az ügyfelek elkötelezettségét.


A mikrobefolyásolók általában a legmagasabb elköteleződési arányt képviselik több közösségi média platformon.

Mi az a digitális marketing?


A digitális marketing elektronikus eszközöket használ a vásárlókkal való kapcsolatteremtésre egy termék vagy szolgáltatás értékesítése vagy a márka ismertségének növelése érdekében. Ez a fajta marketing attól függetlenül megtörténik, hogy a felhasználók online vannak-e az interneten. A digitális marketing több mint 100 éves, kezdve a rádió feltalálásával.

A digitális marketing egyéb formái közé tartozik a TV, a telefon és a digitális hirdetőtábla.

Az online marketing azonban a digitális marketing legnépszerűbb formája. Az online marketing a legegyszerűbb módja annak, hogy a megfelelő helyen és időben elérje célközönségét. Példák az online digitális marketingre:

Keresőoptimalizálás (SEO)
Tartalommarketing (blogok, videók)
Közösségi média marketing (SMM)
email marketing
Miért fontos a digitális marketing?
A digitális marketingnek számos előnye van a hagyományos marketinggel szemben (pl. hirdetés egy újságban vagy szórólaposztás):

Szélesebb közönséget érhet el, mivel az internet globális eszköz. Mindazonáltal a közönséget a saját piaci rése szerint szűrheti.
A nagyobb közönség a márka ismertségének növelését, több ügyfél megszerzését és a bevétel növelését jelenti.
A digitális marketing mérhető, ami azt jelenti, hogy kampányai olyan mutatókat tartalmaznak, amelyek segítségével értékelheti, melyik módszer a sikeresebb.
A digitális marketing is nagyon költséghatékony. Egyes stratégiák nem kerülnek semmibe (pl. blog létrehozása vagy közzététel a közösségi médiában). Ezenkívül nincs nyomtatható papír.

Négy digitális marketing evolúciós trend


A sikeres vállalkozások megértik, hogy meg kell felelniük vagy meg kell haladniuk az ügyfelek igényeit és elvárásait. Ezért az ügyfél irányítja a marketing evolúcióját. Nézzünk meg négy kialakulóban lévő stratégiát.

  1. Omnichannel marketing
    Az Omnichannel marketing különféle csatornákat és digitális platformokat használ a márka, termék vagy üzenet bemutatására. Üzenete konzisztens, de minden csatornára finoman hangolt. Akárhogyan is érik el ügyfelei vállalkozását, Ön ott van.

Az omnichannel marketing a többcsatornás marketing evolúciója, amelynek során több csatornán keresztül elérhetővé teszi márkáját. Az Omnichannel marketing tovább viszi ezt azáltal, hogy zökkenőmentesen integrálja a felhasználói élményt az összes digitális csatornán. Ez a módszer lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy egyik platformról vagy eszközről a másikra váltson, és ne csak hasonló interakciót folytasson, hanem megőrizze vásárlási és vásárlási előzményeit is.

Hatékony omnichannel marketingstratégia kidolgozásához legalább négy dologra van szüksége:

Győződjön meg arról, hogy webhelye jól jelenik meg minden eszközön, például számítógépeken, táblagépeken és okostelefonokon.
Következetesen mutassa be a tartalmat az összes releváns csatornán, beleértve az offline csatornákat is, például az üzletben.
Testreszabhatja a cselekvésre ösztönzést az adott csatornához. Előfordulhat például, hogy egy e-mail kampányhoz egy gombra kell kattintani, míg egy TV-hirdetéshez webcímet kell megjeleníteni.
Tartsa az ügyfelek adatait központi helyen, megkönnyítve ezzel az ügyfélút előrehaladását.

  1. Személyre szabott élmények
    Az ügyfelek azt akarják érezni, hogy egy cég értékeli őket, és a személyre szabottság ezt az érzést hozza létre. Például, ha egy ügyfél egy adott márkától vásárolt mosószert, akkor tetszhet neki egy e-mailes emlékeztető, amely a termékre mutató hivatkozást tartalmaz a webhelyen, amikor eljött a pótlás ideje.

Amellett, hogy a vásárlók értékesnek érzik magukat, a személyre szabott élmények növelik a márka bizalmát és elősegítik az ügyfelek elkötelezettségét. Hogyan ismerheti meg vásárlóit, hogy személyre szabott marketingélményt hozzanak létre? Íme néhány tipp:

Végezzen közvélemény-kutatást vagy vásárlói felmérést
Tekintse meg, mit mondanak az ügyfelek a vállalkozásáról a közösségi médiában
Olvassa el az online vásárlói véleményeket
Trend vásárlói előzmények

  1. Befolyásoló marketing – Influencer Marketing
    Miért lett olyan népszerű az influencer marketing? A fogyasztók hitelesnek tekintik az influencereket. Ezenkívül az emberek közvetlenül kapcsolatba léphetnek az influencerekkel. Sok befolyásoló válaszol a megjegyzésekre, és cseveg a követőkkel. Ez a jelentőségteljes kapcsolat általában nagyra becsüli az influencereket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s