Sikeres Pinterest PPC kampány?


Az üzlet fellendítésének mestereként a Floor & Decor az értékesítési kampányában lakásfelújításhoz szükséges termékekkel célozta meg a vásárlókat – és végigkíséri őket a vásárláshoz vezető úton.

A felújítás jól hangzik… egészen addig, amíg neki nem látsz. Aztán hirtelen kész őrületté válhat: a sok kutakodás, a rengeteg lehetőség, az árak… A lakásfelújítási projektekhez praktikus tanácsokra, megfizethető megoldásokra és megbízható forrásokra van szükség.

Itt jön a képbe a Floor & Decor.

A padlóburkolat-kiskereskedő abban a reményben fordult a Pinteresthez, hogy segítségével kapcsolatot teremthet azokkal, akik lakásuk felújításán ügyködnek. Arra számítottak, hogy ha még a tervezés időszakában elérnék ezt a közönséget, még több eladásra tehetnének szert – és így is lett.

3x-os növekvő értékesítési teljesítmény

A Pin featuring a panel tile in different shades of gray

Kereshető, megvásárolható termékek
A Floor & Decor számára nem is volt kérdés, hogy a Pinteresten hirdetnek majd.

A platformot lakásfelújítási ötletekért böngésző közönségből indultak ki. Sokan ihletet szeretnének meríteni. Mások éppen a komoly tervezgetésnél tartanak – sőt, az is lehet, hogy már készen állnak a vásárlásra. A kiskereskedőknek ez számos lehetőséget nyújt a kapcsolatteremtésre.

A csapat legjobb húzásai a vásárlási hirdetések voltak, mivel a megfelelő közönséget érték el pontosan akkor, amikor kellett. Amikor vásárlási kampányokat futtatsz, termékeid könnyen elmenthetőek, sőt, a vásárlás is csak pár kattintásba telik.

Ez a kampánytípus a Floor & Decornak is sokat segített, hogy gyorsan és egyszerűen feltöltse termékválasztékát a Pinterest felületére. A csapatnak elég volt feltöltenie a termékkatalógust, a Pinterest pedig automatikusan létrehozta az egyes árucikkeket.

A feltöltött cikkek termékpinként jelentek meg, és a katalógusban szereplő, aktuális adatok is felkerültek (pl. az ár részletei és a termék elérhetősége).

„A vásárlási hirdetések megkönnyítik a pinnerek dolgát a tervezéstől a vásárlásig vezető úton. A vásárlási hirdetésekkel a hirdetők egy szempillantás alatt óriási mennyiségű pint hozhatnak létre – ez inspirálja a vásárlót, és közvetlenül növeli a konverziókat.”

Andrea Striebel

Ügyfél- és digitális marketingért felelős igazgató, Floor & Decor


Kikövezett út a siker felé

A Floor & Decor 2018 szeptemberében indította el kampányát, ám stratégiájukat máig finomítják. A kísérletezésre és a tanulásra esküsznek – ez a hozzáállás pedig sokat segített abban, hogy megtalálják a márkájuk számára legideálisabb megoldásokat a Pinteresten. Nem hiába, ugyanis a kampány értékesítési teljesítményét 9 hónap alatt a háromszorosára növelték. Sőt, még az Ellenőrzött kereskedői programba is beléptek, hogy még többen fedezzék fel, és még könnyebben vásárolhassák meg termékeiket.

Tippek következő kampányodhoz
Próbáld ki a Pinterest alábbi bevett gyakorlatait, és hozz ki még többet hirdetéseidből:

1.
A kampány indulása után valós idejű teljesítményed és adataid alapján törekedj stratégiád rendszeres finomítására.

2.
Légy nyitott a kísérletezésre. A Floor & Decor például kezdetben minden termékkategóriában igyekezett különböző közönségrétegeket megszólítani és megcélozni. Később kampányaikat már csak a legjobban teljesítő termékeikre és célzási típusaikra korlátozták.

3.
Érdemes lehet csatlakoznod az Ellenőrzött kereskedői programhoz. A Pinterest-profilod mellett megjelenő kék pipából a vásárlók jól láthatják, hogy márkád ellenőrzött, és egyéb kereskedői előnyökben is részesülhetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s