Mennyire fontos az alvás?


Az én nagy ötletem egy ici-pici kis ötlet, amely kaput nyithat nagy ötletek milliárdjaihoz, melyek most még bennük szunnyadnak. Ez az én kis ötletem pedig az alvás.

Ez itt az A-típusú személyiségű nők terme. Ez a terem az alváshiányos nők terme. Én a saját káromon tanultam meg, hogy milyen fontos az alvás. Két és fél évvel ezelőtt elájultam a kimerültségtől. Bevertem a fejem az asztalba, és eltörött az arccsontom. Öt öltés van a bal szememnél. Így hát elindultam, hogy újra felfedezzem az alvás fontosságát. Ezalatt tanulmányokat végeztem, orvosokkal és tudósokkal találkoztam, és most itt vagyok, hogy elmondjam, hogy a produktívabb, kreatívabb és örömökkel telibb élet titka, hogy eleget aludjunk.

Mi nők mutatjuk majd az utat ebben az új forradalmi, ebben az új feminista kérdésben. Szó szerint sikeresre aludjuk magunkat.

Mert sajnos a férfiak számára az alvásmegvonás a férfiasság szimbólumává vált.

Nemrégen együtt vacsoráztam egy fickóval, aki elpanaszolta, hogy csak négy órát aludt előző este. Legszívesebben azt mondtam volna neki – de nem mondtam – azt mondtam volna neki: “Tudod mit? Ha ötöt aludtál volna, ez a vacsora most sokkal érdekesebb lenne.”

Már létezik egy fajta alvásmegvonás-verseny. Különösen itt Washingtonban, ha megpróbálsz összehozni egy reggeli találkozót és azt mondod: “Mit szólnál nyolc órához?” valószínűleg azt a választ kapod: “Nyolc óra kicsit késő nekem, de nem gond, beteszek egy teniszmeccset és néhány konferenciabeszélgetést, és utána találkozunk nyolckor.” És azt hiszik, hogy ez azt jelenti, hogy ők olyan rettenetesen elfoglaltak és produktívak, de az igazság az, hogy nem azok, mert pillanatnyilag is briliáns vezetőink vannak, akik üzleti, pénzügyi, politikai életben borzalmas döntéseket hoznak. Tehát a magas IQ nem azt jelenti, hogy jó vezető is vagy, mert a vezetés lényege, hogy képesek vagyunk meglátni a jéghegyet, mielőtt a Titanic beleütközne. És túl sok jéghegy volt eddig, amibe Titanic-jaink belefutottak.

Valójában, van egy olyan érzésem, hogy ha a Lehman Brothers (Lehman Fivérek) Lehman Fivérek és Nővérek lett volna, akkor még mindig létezne. (Taps) Amíg a fívérek a nap 24 órájában azzal voltak elfoglalva, hogy kapcsolataikat ápolják, talán a nővérek észrevették volna azt a jéghegyet, mert ők hét és fél vagy nyolc óra alvás után képesek lettek volna látni a globális képet.

És ahogy többszörös válsággal nézünk szembe itt és most személyes szinten jót tenne nekünk valami, ami több örömöt, hálát, hatékonyságot hoz életünkbe, és ami a legjobb a saját karrierünk szempontjából az a legjobb a világ szempontjából is. Tehát én arra bíztatom Önöket, hogy hunyják le a szemüket, és fedezzék fel azokat nagyszerű ötleteket, amik belül rejlenek. Kapcsoljanak ki és fedezzék fel az alvás erejét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s