TED Előadások szabályai


TED előadás

A TED formátum alapján mintázott TEDx események rövid, gondosan előkészített beszélgetések, bemutatók és előadások sorozatából állnak, sokféle témában.

18 perces szabály
A TEDx beszélgetéseknek 18 percnél rövidebbeknek kell lenniük, és általában egyetlen előadó tartja őket. Az ezen a formátumon kívül benyújtott videókat nem lehet közzétenni a TEDx YouTube csatornán.
Nincsenek panelek vagy a közönség kérdései és válaszai.
A TEDx rendezvényeken kitörések és workshopok megengedettek, de azokat a színpadon kívül kell tartani.


Szellemiség és a cél:

Rendezvényének meg kell őriznie a TED eseményeinek szellemét: multidiszciplináris, az ötletek erejére összpontosítva, hogy megváltoztassa az életet és végső soron a világot. A TEDx események nem napirenden vagy egy témán alapulnak.
Több topikális és multidiszciplináris:

A TEDx eseménytémáinak multidiszciplinárisaknak és átfogóaknak kell lenniük. A TEDx eseményeknek több tudományterületről származó előadók sokaságát kell tartalmazniuk, amelyek különféle témákkal foglalkoznak. Ezek a témák nem tartozhatnak egyetlen tárgy alá.
Részvétel:

Akár 100 személy is részt vehet az eseményén.
Csak azok a személyek szervezhetnek rendezvényt, amelyek több mint 100 résztvevővel rendelkeznek a minősített TED konferencián.

Az elsődleges engedély jogosultjának – annak a személynek, akinek a neve szerepel a jelentkezési lapon – részt kell vennie egy minősítő TED konferencián.
A TEDx eseményeken nem keverhetők a témák ezért le kell csekkolni a témák típusait.


Időtartam:

Eseménye nem haladhatja meg az egy napot, hacsak az esemény típusa másként nem rendelkezik. Ellenőrizze az esemény típusát az esemény típusának részleteiről.


Bevezető videó:

A hivatalos TEDx bemutatkozó videót az esemény elején kell lejátszani, hogy a közönség megértse a TEDx-et, valamint a TED és a TEDx közötti különbséget.


Az esemény közvetítése:

Szervezhet nézőpartit külön helyszínen, legfeljebb 100 fő számára. Csak azoknál az eseményeknél lehet 100-nál több ember, akik több mint 100 ember befogadására jogosultak.
A figyelő felek a rendezvény jegyköltségének legfeljebb 50% -át számíthatják fel.
Lehet, hogy egy szimulcast társalgó ugyanabban a helyszínen van, mint a fő eseménye, de az egy helyszínen résztvevők teljes száma nem haladhatja meg a 100 főt, ha az esemény nem rendelkezik engedéllyel több mint 100 résztvevő fogadására.
A nézőpartner közönsége nem cserélhet helyet a fő esemény közönségével.

NO TV, RADIO, Podcast
A TEDx beszélgetéseket és eseményeket nem lehet televízióban vagy igény szerinti tévében sugározni.
A TEDx eseményeket nem lehet közvetíteni vagy beépíteni semmilyen audio programozásba (rádió, podcastok stb.), A 30 másodperces részlet kivételével.
A webcast költsége:

Webes közvetítésének ingyenesnek kell lennie a nézők számára.

Nézd meg a kedvenc előadásaimat amiből Én nagyon sokat tanultam:

A Példaképem CHRIS ANDERSON

JAMIE OLIVER :Sajnos az elkövetkező 18 percben, miközben beszélek, négy amerikai, aki jelenleg él meg fog halni az ételtől amit esznek. 
A BOLDOGSÁG 4 ALAPPILLÉRE

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s