Új rák elleni oltás készen áll az emberi vizsgálatokra


Az új vakcinát a The Translational Research Institute székhelyű Mater kutatócsoport fejlesztette ki a Queenslandi Egyetemmel együttműködve.

Kristen Radford vezető kutató-egyetemi docens szerint az oltóanyag számos vérrák és rosszindulatú daganat kezelésére alkalmas, és jelentős áttörést jelent a rák elleni védőoltásokban.

“Reméljük, hogy ezt a vakcinát fel lehet használni vérrák kezelésére, mint például mieloid leukémia, non-Hodgkin-limfóma, myeloma multiplex és gyermek leukémiák, valamint szilárd rosszindulatú daganatok, beleértve az emlő-, tüdő-, vese-, petefészek- és hasnyálmirigyrákot, valamint a glioblastomát, ” azt mondta.

“Új vakcinánk emberi specifikus antitestekből áll, amelyek fuzionáltak tumor-specifikus fehérjével, és azt vizsgáljuk, hogy képes-e megcélozni az emberi sejteket, miközben aktiválja a tumorsejtek memóriáját.”

Radford docens szerint a vakcina számos kulcselőnyt kínál a meglévő rák elleni oltásokkal szemben, amelyek már a korai klinikai vizsgálatok során is ígéretesnek bizonyultak.

“Először” polcon kívüli “klinikai minőségű készítményként lehet előállítani, amely megkerüli a betegspecifikus vakcinákkal kapcsolatos pénzügyi és logisztikai kérdéseket” – mondta.

“Másodszor, ez a prototípus vakcina megcélozza azokat a kulcsfontosságú daganatsejteket, amelyek a daganat-specifikus immunválaszok megindításához szükségesek, ezáltal maximalizálva a kezelés potenciális hatékonyságát, és minimalizálva a lehetséges mellékhatásokat.

forrás: https://www.technologynetworks.com/cancer-research/news/new-cancer-vaccine-ready-for-human-trials-337220?fbclid=IwAR3LcQOWcBcm71facICb1cc1LYHoLL33UtGRTBdT9wYx4wBOOPiL1gCS1Xs

Hivatkozás: Pearson és mtsai. (2020). A humán CLEC9A antitestek a Wilms tumor 1 (WT1) antigént juttatják el a CD141 + dendritikus sejtekhez, hogy aktiválják a naiv és a memória WT1-specifikus CD8 + T sejteket. Klinikai és transzlációs immunológia DOI: https://doi.org/10.1002/cti2.1141

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s