Kiemelt részlet a keresésben – Snippet


Google SEO trendek 2019

Kiemelt részletek a keresésekben

Amikor a felhasználó feltesz egy kérdést a Google Keresésben, az egyik keresési eredmény megjelenhet a keresési eredményoldal tetején lévő speciális kiemelt részlet szakaszban. Ez a szakasz tartalmazza a weboldalról származó válasz kivonatolt összegzését, az oldalra mutató linket, az oldal címét és URL-jét. A kiemelt részlet nagyjából így néz ki az oldalon:

snip

Honnan származik az összegzett válasz?

Az összegzés programozott módon kinyert részlet arról, amit a látogatók látnak a weboldalán. A kiemelt részlet azért más, mert úgy van kialakítva, hogy felkeltse a felhasználó figyelmét az eredményoldalon. Amikor a rendszer felismeri, hogy a lekérdezésben kérdést tesznek fel, programozott módon megkeresi a kérdést megválaszoló oldalakat, majd a legjobb találatot kiemelt részletként megjeleníti a keresési eredményekben.

A keresési eredményekhez hasonlóan a kiemelt részletek nem a Google nézeteit és véleményét tükrözik, hanem a részletet tartalmazó webhelyét. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy javítsuk a leghasznosabb részletek megtalálásának módját, így a keresési eredmények időről időre változhatnak. Bármelyik kiemelt részletről küldhet visszajelzést a doboz alján lévő „Visszajelzés küldése” linkre kattintva.

A kiemelt részletek kikapcsolása

A kiemelt részleteket úgy kapcsolhatja ki, hogy a <meta name="googlebot" content="nosnippet"> címkével letiltja a részletek készítésének lehetőségét oldalán. Ez az oldal összes részletét eltávolítja, beleértve a szokásos keresési eredményeket is.

Hogyan jelölhetem meg az oldalamat kiemelt részletként?

Ön ezt nem tudja megtenni. A Google programozott módon állapítja meg, hogy az oldalak tartalmazzák-e a valószínű választ a felhasználó kérdésére, és megjeleníti a találatot kiemelt részletként.

Ez része a Tudásgráfnak?

Nem, ez átlagos keresési találat, amely különleges elrendezés révén van kiemelve.

képernyőfotó 2019-01-22 - 23.05.12

képernyőfotó 2019-01-22 - 23.08.31

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s