Sunset Resort Fonyódi vízparti apartmanok | Varjasi Tamás


.

Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

Kivitelezés: Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt

Balatoni vízparti apartmanok

 1. második negyedév végén adják át a Sunset Resortot, a prémium minőségű lakásokat a Balaton partján. A Sunset Resort megálmodói Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt olyan otthonok megteremtésén fáradoznak, amelyek mind a kikapcsolódás, mind az élhetőség szempontjából kielégítőek. A lakások mind örök panorámával rendelkeznek. A Sunset Resortból csodálatos, festői kilátás nyílik a badacsonyi hegységre.
Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

A Balatont már a középkorban 700 körül egy névtelen ravannai geográfus úgy írta le: „Pannóniában van a legnagyobb tó, amelyet Peisoisnak neveznek.” A Balatont “Balcsi”-nak is szokták becézni, de „a magyar tenger” nevet is széles körben ismerik. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék, a Tapolcai medence legmagasabb tanúhegye a Badacsony. A csaknem teljesen kerek hegy kerülete 11 km. Oldalát 280 méteres magasságig olyan üledékek borítják, amelyek a tájat kiválóan alkalmassá teszik szőlőtermesztésre. Erre a csodálatos hegyre biztosít kilátást a Sunset Resort.

Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

Balatoni vízparti Sunset Resort Apartmanok

Miért a legjobb választás a Sunset Resort?

30 négyzetmétertől 75 négyzetméterig választható, nagy teraszos lakások!

Saját, nagy méretű napozó stég!

Az üzletek, éttermek 5 percen belül elérhetőek a kikötő és városközpontban!

Gyerekbarát környezet!

Fedett és nyitott gépkocsi beállok!

Kiváló kiadhatóság!

Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt

A Sunset Resort alkotói Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt már tervezéskor nagy hangsúlyt fektettek az épület modern, korszerű megjelenésére. A parkosított közösségi tér hangulatos és minden igényt kielégítő kialakítására és a vízpart közelségére. A Sunset Resort kínálatában öt szinten elhelyezkedő 85 lakás közül mindenki megtalálhatja a saját elképzeléseinek és igényeinek megfelelőt.

Eladó Fonyódi Apartmanok

Eladó Fonyódi Apartmanok

Remek kifejezés a közösségi tér, de járjunk egy kicsit utána részletesebben mit is jelent a közösségi tér kifejezés? A közösségi munka egyik alapszükséglete a megfelelő közösségi tér. Egy olyan hely, ahol összejöhetnek az emberek, leülhetnek beszélgetni és tervezni. A közösségi tér az a tér, amely hozzájárul a közösség kialakulásához és megerősödéséhez. A környezet amelyben élünk folyamatosan hatással van ránk, formál minket. A térszerkezet, amelyben mindennap járunk, rendszerezik és orientálják viselkedésünket, gondolkodásmódunkat és ez még abban az esetben is így van, ha mindezt a folyamatot nem tudatosítjuk magunkban.

Fonyódi vízparti eladó apartmanok

Életvitelünk és közérzetünk, társas kapcsolataink és tudati beállítódásaink nagy mértékben függ attól, hogy milyen környezetben élünk, hol dolgozunk, hol tanulunk. Az emberi társadalom szerves részét képezik a tárgyak mindent átszövő rendszere és mindez annyira egyértelmű, hogy sokszor el sem gondolkodunk azon, milyen kapcsolatok vannak a tér és az emberi élet között. A várostervezések során alapelvként kezelik, hogy közösségi tereket kel létrehozni, máskülönben a lakók életminősége csökken. „Alvó városoknak” szokás hívni azokat a szomszédságokat, kerületeket, ahol nincsenek közösségi terek. A közösségi terek lehetnek például a játszóterek vagy a kulturális házak, a mindenki által használható önkormányzati helyiségek, civil házak, templomok, imaházak de a parkok és a szabadtéri színpadok is a közösségi tereket gyarapítják.

További infók a weboldalon:https://www.sunset-resort.hu/

800x500

Fonyódon a Sunset Resort a tökéletes balatoni élmény Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt projektjében!

 

A Balaton déli partjának legszebb panorámájáról közismert Fonyód városában, a Fürdő utca 36. szám alatt Varjasi Tamás és Keresztes Zsolt egy olyan apartmanházat álmodott meg, amelynek különlegessége, a tökéletes balatoni élmény biztosítása, ez a Sunset Resort apartmanház, amelynek átadására 2019-ben kerül sor.

 

Történészek, kutatók megállapították, hogy Fonyód környékén már 17-18 ezer évvel ezelőtt megjelentek az első embercsoportok. Írásos történelmi emlékként első alkalommal a Szent László király által készítettet összeírólevélben említik először Fonyód városát, Funoldi alakban. 1232-ben IX. Gergely pápa is megemlékezik róla egy általa írt levélben. Az 1332-37. éve pápai tizedjegyzékben Sconold, Fonold alakban jegyezték fel a várost, aminek ekkorra már plébániája is volt. Az 1848/1849-es szabadságharc idején csak egy 108 főt számláló kis puszta volt, de az 1840-es években egy kezdetleges kikötőt építettek és ezzel a pusztát bekapcsolták a hajóforgalomba. A halászatnak és a szőlőművelésnek köszönhetően újabb családok költöztek a vidékre és hamarosan virágzó szőlőkultúra honosodott meg a tájon.

 

A következő nagy hullám, ami település fejlődését elősegítette, az a nagy vasútépítés, aminek az indulásától rengeteg férfi dolgozott a Balaton déli partján. A huszadik század elején Fonyód kezdett üdülőhellyé válni, amiben Dr. Szaplonczay Manónak, a megyei tisztifőorvosnak volt nagy érdeme, hiszen rávette Zichy Bélát hogy a birtokában álló hatalmas területet parcellázza fel a nyaralók számára. A Kaposvár-Fonyód vasútvonal 1896-as átadásának következtében a megyeszékhelyről nagyon könnyű volt Fonyódra utazni és a XX. század elején a Bélatelepen már előkelő villasor várta a nyaralni, pihenni vágyókat. A település gyors fejlődésnek indult és Dr. Berzsenyi Sándorról elnevezett Sándortelep is kezdett kialakulni. Berzsenyi doktor tisztviselőket nyert meg teleptulajdonosnak akik szerényebben, de a vízhez jóval közelebb építkeztek.

Fonyód város Somogy megyében, a Fonyódi járás központja. Népszerű üdülőhely és kikötőváros a Balaton déli partján. Bélatelep és Fonyódliget tartozik hozzá.

1906-ban Fonyód önálló községgé alakult, minden évben több ezren érkeztek ide nyaralni. 1928-ban a vasút mellett a műút is elkészült és a település ekkor igazi nagyközséggé vált. 1950 után pedig járási székhely lett. A városi rangot 1989-ben kapta meg.

Fonyódon – többek között – bölcsőde, óvoda, általános iskola, gimnázium, szakképző iskola, ügyészség, bíróság, kulturális központ, könyvtár és múzeum is működik.

2013-tól Fonyód ismét járási székhely lett.

Nevezetességei

A Várhegyi Széplátó
 • A hajóállomás és a strand között a 2004. évben elkészült a Balaton déli partjának legimpozánsabb üzletsora
 • Kiss István szobrászművész kettős aktja a vízparton áll; a település jelképévé vált.
 • A Balaton első átrepülőjének, Lányi Antalnak az emlékműve is itt található.
 • A Fácános parkban láthatók a Fácános vár egykori cölöpépítményének sáncai és az újonnan feltárt várárok. Ma is láthatóak a várban állt templom alapfalai.
 • Présház étterem – az egyike a helyi népi építészet épségben maradt emlékeinek (mintegy 200 éves műemlék épület).
 • A protestáns templom előtti kopjafák a második világháború polgári, a Kossuth-erdőben lévő emlékmű pedig az első és második világháború hősi halottainak emlékét idézi fel.
 • A több mint 100 éves római katolikus templom.
 • A Szent István utcában lévő kápolna harangtornya a magyar szent koronára emlékeztet.
 • Bélatelep műemlékileg védett villasora az 1890-es években épült fel.
 • Várhegyi kilátó (korábban Berzsenyi-kilátó, 2012 óta „Várhegyi Széplátó”)[7]
 • Kalmár Péter emlékmű
 • Boros-kastély
 • Sipos-hegyi kilátó
 • Lányi Antal emlékoszlopa
 • Fodor András emléktáblája
 • Testvérvárosi park
 • Panoráma sétány
 • Valkó-kilátó
 • Kripta-villa
 • Kossuth-erdő
 • Szaplonczay Manó emlékoszlopa
 • Pál Mihály Balatoni szél című szobra
 • Turul-szobor (2010)[8][9]

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s