A Webes vásárlás aranykora következik


001_wuxi-ikea-shopping-mall_inside

Az utóbbi évtizedek legnagyobb üzletbezárási hulláma sújtja az Egyesült Államokat az internetes kereskedelem terjedése és a fogyasztói szokások átlakulása miatt – derül ki a Business Insider cikkéből.

A következő hónapokban mintegy 3500 boltot zárhatnak be olyan nagy üzletláncok és márkák, mint a Macy’s, a Kmart, a Sears, az Abercombie & Fitch, vagy a Guess.

Egyes cégek, például a Bebe az összes üzletüket bezárják, és átnavigálnak az online árusítára.

Kiskereskelmi “Apokalipszis” jön?

Mások azzal próbálkoznak, hogy csak a legjobb helyeken lévő, legprofitábilisabb boltjaikat tartják meg. Elemzők szerint az USA-ban, ami világelső az egy főre jutó üzletek számát tekintve, a következő időszakban valódi kiskereskedelmi apokalipszis várható.

A bevásárlóközpontok látogatottsága évek óta hanyatlik, 2010 és 2013 között 50 százalékkal csökkent, részben az online bevásárlás terjedése miatt, részben pedig azért, mert mostanában az emberek a fizetésük nagyobb részét szánják utazásra, szolgáltatások igénybe vételére, mint új tárgyakra.

Ahogy a boltokok bezárnak, a plázák fenntarthatósága is veszélybe kerül: amelyek valami miatt nem alkalmasak arra, hogy a hagyományos üzleteket vonzó szolgáltatóegységekké alakítsák, azoknak szintén be kell majd zárniuk. A Green Street Advisors ingatlancég elemzése szerint az USA-ban a bevásárlóközpontok 30 százaléka esik ebbe a kategóriába, vagyis a plázák harmada éveken belül kihasználatlanná válhat.
Személyes véleményem szerint ezt itthon nagyon nem kell komolyan venni.
Miért? mert nem fejlődik annyira amennyire kéne itthon a webshopok minősége és mennyisége!
Ez sajna arra lesz jó hogy a környező országok fognak rajtunk meggazdagodni.Az utóbbi időben több olyan szlovák, cseh, lengyel webshop keresett meg akik magyar piacon nyitnak és nagyon agrasszíven akarnak piacot nyerni…teszem hozzá joggal és sikerülni is fog nekik úgy ahogy most a http://www.notino.hu is csinálja (https://www.notino.hu/ers-es-stabil-ceg-vagyunk/) vagy ahogy csinálta a http://www.emag.hu és a https://www.legyferfi.hu/
Szóval húzzunk mi is bele és csináljunk webáruházakat minnél többet!
Bérelj webáruházat a shoprentertől és kezsj el kereskedni hogy ne függj senkitől.
Segítünk : www.profitonline.hu
forrás :index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s