Facebook rajongóioldal szabályzat


facebook-copyright

A Facebook Oldalak szolgáltatására vonatkozó használati feltételek

Az alábbi feltételek, továbbá az Adatkezelési szabályzat és a Jogi és Felelősségi Nyilatkozat a Facebook Oldalak szolgáltatásában minden oldalra alkalmazandók. Emellett az Oldalak szolgáltatásban működtetett oldalaknak meg kell felelniük közösségi alapelveinknek is. Ön viseli a felelősséget annak biztosításáért, hogy oldala minden vonatkozó törvénynek, jogszabálynak és rendelkezésnek megfeleljen.
I.    Általános rendelkezések
A.    Márka, entitás (hely vagy szervezet) vagy közszereplő számára kizárólag megfelelően feljogosított képviselő végezheti oldal adminisztrációját az Oldalak szolgáltatásban („hivatalos oldal”).
B.    Az Oldalak szolgáltatásban bármely felhasználó létrehozhat oldalt egy márka, entitás (hely vagy szervezet) vagy közszereplő iránti támogatásának vagy érdeklődésének kifejezése céljából, amennyiben az nem kelti félrevezető módon másokban azt a benyomást, hogy hivatalos oldal, és nem sérti mások jogait. Amennyiben az Ön oldala nem egy márka, entitás (hely vagy szervezet) vagy közszereplő hivatalos oldala, a következő feltételeknek kell eleget tennie:
i.    nem szólalhat meg az oldal tárgya hivatalos képviselőjének nevében és nem tehet közzé tartalmat úgy, mintha tőle származna; továbbá
ii.    világossá kell tennie, hogy az oldal nem a márka, entitás (hely vagy szervezet) vagy közszereplő hivatalos oldala.
C.    Az Oldalak szolgáltatásban működtetett oldalakon közzétett tartalmak nyilvánosak, és bárki számára megtekinthetőek, aki látja az oldalt.
D.    Az Oldalak szolgáltatásban működtetett oldalak hozzáférését (korlátozási funkciónk segítségével) köteles korlátozni a vonatkozó jogi előírások és a Facebook irányelveinek – köztük a Közösségi alapelvek – betartása érdekében.
E.    Az Oldalak szolgáltatásban üzemeltetett oldalához nem állapíthat meg olyan felhasználási feltételeket, amelyek nem állnak összhangban akár a mi Jogi és Felelősségi Nyilatkozatunkkal, Adatkezelési szabályzatunkkal, akár a jelen feltételekkel.
II.    Oldalak kezelése
A.    Az oldalak neve és a Facebook-webcímek
Az oldalak nevének és a Facebook-webcímeknek megfelelően kell tükrözniük az oldal tartalmát. Az ennek a követelménynek meg nem felelő oldalak esetében jogosultak vagyunk megvonni az adminisztrátori jogokat vagy kötelezni Önt az oldal nevének és Facebook-webcímének megváltoztatására.
Az oldal nevének a következő követelményeknek kell megfelelnie:
i.    nem állhat kizárólag általános kifejezésekből (pl. „sör” vagy „pizza”);
ii.    csak nyelvtanilag helyes nagybetűhasználat engedélyezett, nem állhat kizárólag nagybetűből, kivéve a betűszavak esetében;
iii.    nem tartalmazhat szimbólumot, például felesleges írásjeleket és védjegymegjelöléseket;
iv.    nem tartalmazhat felesleges leírást és szükségtelen besorolást;
v.    nem keltheti azt a benyomást, hogy az oldal témájának hivatalos oldala vagy hogy az oldal témájának hivatalos képviselője által engedélyezett oldal; továbbá
vi.    nem sértheti mások jogait.
B.    Névváltoztatás és összevonások
A névváltoztatások és összevonások nem eredményezhetnek félrevezető vagy szándékolatlan kapcsolódásokat, és nem változtathatják meg lényegileg az oldal tárgyát. Ezen kívül nem kérhet olyan névváltoztatást vagy összevonást, amelynek eredményeként egy termékoldal márkaoldallá, egy általános vagy véleményközlő oldal márkaoldallá, illetve egy csoport oldallá minősülne át.
C.    Adatgyűjtés
Amennyiben a felhasználóktól közvetlenül gyűjt tartalmakat és információkat, egyértelművé kell tennie, hogy Ön gyűjti azokat (nem a Facebook), valamint az Ön által gyűjtött tartalmak és információk felhasználásához tájékoztatást kell nyújtania, és meg kell szereznie a felhasználók beleegyezését. Attól függetlenül, hogy a felhasználóktól milyen módon jut hozzá a tartalmakhoz és információkhoz, az Ön feladata az ilyen tartalmak és információk ismételt felhasználására vonatkozó minden szükséges engedély megszerzése.
Előzetes engedélyünk nélkül nem gyűjthet felhasználói tartalmat vagy információt, vagy csatlakozhat a Facebookhoz automatikus eszközök (mint például harvester botok, robotok, spiderek vagy scraperek) használatával.
A felhívásgombjával folytatott felhasználói interakcióból származó információkat nem használhatja fel semmilyen más célra, mint a felhíváshoz kapcsolódó szolgáltatás nyújtására. Ha ilyen információkat bármilyen más célra kíván felhasználni, előbb meg kell kapnia az adott személy kifejezett hozzájárulását.
D.    Megjelölés
Tilos a tartalmakban pontatlan megjelölést megadnia vagy a felhasználókat arra ösztönöznie, hogy pontatlanul jelöljék meg a tartalmakat (pl. ne ösztönözze arra az embereket, hogy fényképeken megjelöljék magukat, ha nem szerepelnek a fényképen).
III.    Az oldalak funkciói
A.    Márkához kapcsolódó tartalmak az oldalakon
1. A márkához kapcsolódó tartalmaknak meg kell felelniük a márkához kapcsolódó tartalmakra vonatkozó szabályainknak.
2. Önnek be kell tartania az összes vonatkozó jogszabályt és előírást, így biztosítania kell, hogy a Facebookot használók számára minden kötelező tájékoztatást megadjon, például az Ön által közzétett tartalom kereskedelmi jellegének feltüntetése céljából.
B.    Borítókép
Minden borítókép nyilvános. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki az Ön oldalát felkeresi, látni fogja a borítóképet. A borítókép nem lehet megtévesztő, félrevezető, és nem sértheti senkinek a szerzői jogait. Nem ösztönözheti a felhasználókat arra, hogy borítóképét a saját idővonalukra feltöltsék.
C.    Alkalmazások az oldalakon
Az oldalon található alkalmazásoknak eleget kell tenniük a Facebook platformhasználati szabályzat dokumentumban foglaltaknak.
D.    Ajánlatok
Amennyiben a Facebook ajánlat-létrehozási eszközének használatával ajánlatot hoz létre, a következő irányelveket kell betartania:
i.    A Facebook-ajánlatok korlátozott ideig lehetnek csak elérhetőek.
ii.    Ajánlatot csak abban az esetben tehet elérhetővé, ha Ön a népszerűsített termék vagy szolgáltatás forgalmazója vagy gyártója.
iii.    Az ajánlattal kapcsolatos mindennemű korlátozást (például érvényességi dátumot vagy a beváltással kapcsolatos korlátozást) világosan és jól látható módon kell közölnie.
iv.    Ön kizárólagos felelősséget visel az ajánlatának terjesztéséből és/vagy beváltásából eredő nem megfelelő beváltásokkal, csalásokkal, jogvitákkal vagy egyéb problémákkal kapcsolatban.
v.    Amennyiben ajánlata nem Ön által működtetett forgalmazónál váltható be, kizárólag Ön felelős a forgalmazóval folytatott kommunikációért és annak biztosításáért, hogy a forgalmazó tiszteletben tartsa az ajánlatot.
vi.    Az ajánlat-létrehozási eszközt kizárólag rendeltetésszerűen veheti igénybe, nem használhatja webhelyének vagy egyéb kapcsolattartási információnak népszerűsítésére, illetve ajándékkártyával, ajándékutalvánnyal vagy feltöltött kártyával egyenértékű tétel felkínálására.
vii.    Ön felelős annak biztosításáért, hogy ajánlata megfeleljen mindezeknek a feltételeknek, valamint minden vonatkozó törvénynek, jogszabálynak és rendelkezésnek. Az ajánlatokra számos szabályozás érvényes (például az alkohollal kapcsolatos kedvezményekre és a kiskorúaknak szóló ajánlatokra), és amennyiben Ön nem biztos benne, hogy ajánlata megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, forduljon szakértőhöz.
E.    Promóciók
1. Amennyiben Ön a Facebook használatával promócióról kommunikál vagy promóciót végez (például pályázat vagy nyereményjáték formájában), Ön felel az adott promóció jogszerű lefolytatásáért, ideértve például a következőket is:
a.   a hivatalos szabályzat;
b.   az ajánlat feltételei és részvételi jogosultsági követelményei (például életkor és lakhely szerinti megkötések); továbbá
c.   a promócióra és a felkínált összes díjra vonatkozó előírások teljesítéséért (például nyilvántartásba vétel és a megfelelő szabályozói jóváhagyások megszerzése)
2. A Facebookon végzett promócióknak ki kell terjedniük a következőkre:
a.   A Facebook teljes körű mentesítése minden jelentkező vagy résztvevő részéről.
b.   Annak elismerése, hogy a promóciót a Facebook nem támogatja, nem hagyja jóvá, nem végzi és nem kapcsolódik a Facebookhoz.
3. A promóciók adminisztrációja a Facebookon az Oldalak szolgáltatásban üzemelő oldalakon vagy alkalmazásokban végezhető. Személyes idővonalak és ismerősi kapcsolatok nem használhatók promóciók végzésére (például „a részvételhez oszd meg az idővonaladon” vagy „esélyeid növeléséhez oszd meg ismerőseid idővonalán”, illetve „a részvételhez jelöld meg az ismerőseidet ebben a bejegyzésben” jellegű felszólítások nem engedélyezettek).
4. A promóció megvalósításához nem nyújtunk segítséget, és Ön vállalja, hogy amennyiben szolgáltatásunk igénybe vételével végzi a promóciót, ezt saját kockázatára teszi.
IV.    Az oldalak tartalma
A.    A szabályozás alá eső termékek vagy szolgáltatások (többek között lőfegyverek, alkoholos, dohány- vagy felnőtteknek szóló termékek) magánszemélyek számára történő értékesítését népszerűsítő oldalak hozzáférését 18 éves minimális életkor szerint korlátozni kell.
B.    Az online szerencsejátékokat, ügyességi játékokat vagy sorsjátékokat – többek között az online kaszinókat, sportfogadást, bingót vagy pókert – népszerűsítő vagy előmozdító oldalak csak bizonyos országokban, a Facebook előzetes engedélyével megengedettek.
C.    Az oldalak nem népszerűsíthetik vényköteles gyógyszerek értékesítését. Az online gyógyszertárak oldalai a Facebook előzetes jóváhagyásával engedélyezettek lehetnek.
D.    Az oldalakon nem szerepelhet hamis, félrevezető, tisztességtelen vagy megtévesztő állítás vagy tartalom.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s