Facebook Live közvetítés


https://www.facebook.com/facebookmedia/best-practices/live

A Facebook Live segítségével élőben mutathatjuk meg ismerőseinknek, hogy éppen mi történik velünk.

A mobilról indítható, streaming alapú közvetítés ötlete eddig két ismert alkalmazást termelt ki. A Meerkat, illetve a Twitter holdudvarába tartozó Periscope egyaránt az azonnaliságon, és a lehető legegyszerűbb kezelésen alapszik és a Facebook Live várhatóan pontosan ezeken a területeken fog velük versenyre kelni. Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a Facebooknak nem kell felhasználói bázist építenie.

Élő show az ismerősöknek

A Live nem különálló alkalmazásként érkezik, hanem beépül a mobilos app funkciói közé. A státuszfrissítés lehetőségei (szöveg, fotó, videó) közé bekerül egy Live ikon, aminek megnyomásával elindítható az élő közvetítés. A felhasználó címet adhat a műsornak, beállíthatja, hogy mely ismerősei lássák a videót, ami a műsor végén ugyanúgy megtalálható lesz az üzenőfalon, mint a többi tartalom.

Streamelés alatt az ismerősök kommentelhetik az eseményeket, és eldönthetik, hogy feliratkoznak-e az adott felhasználó későbbi közvetítéseire. Ha így döntenek, akkor minden elindított műsorról értesítést kapnak.

A Facebook Live már augusztus óta létezik, de egészen idáig csak ismert emberek, színészek videóit lehetett nyomon követni. Ez a korlát most már nem él, a magyar felhasználók számára azonban rossz hír, hogy a funkció egyelőre csak az USA-ban érhető el és ott is csak azoknak, akik iPhone-t használnak.

fblive1.png

Élő adás indítása:

  1. Jelentkezz be az iOS rendszerhez készült Facebook alkalmazásba vagy az Android rendszerhez készült Facebook alkalmazásba.
  2. Koppints a ikonra az idővonalad, a hírfolyam vagy az oldal tetején.
  3. Koppints a ikonra.
  4. Adj meg az adáshoz leírást (nem kötelező lépés).
  5. Az adás megkezdéséhez koppints a Go Live (Élő videó indítása) gombra.

Amikor szeretnéd befejezni az adást, koppints a Finish (Befejezés) gombra.

Az adás nem lehet hosszabb 30 percnél. Az adás befejezésekor az bármelyik másik videóhoz hasonlóan megmarad az idővonaladon, illetve az oldaladon.

Megjegyzés: Ha az élő adás alatt valamelyik néző hozzászólása mellett rákoppintasz a profilképére, majd aBlock (Tiltás) pontra, letilthatod az adott nézőt. A korábban letiltottak letiltását feloldhatod.

forrás:bitport.hu, Facebook.com

Facebook Live közvetítés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s