Street View az üzletedben- Dolgozz a Googlenak


Googlefotos

Csatlakozás a „Megbízható” programhoz

A fotósok és az ügynökségek minősítésért folyamodhatnak az Utcakép | Megbízható program keretében. A minősítés azt bizonyítja, hogy birtokosa kiváló minőségű körpanorámaképeket készít a Google számára.

A minősítés birtokában az alábbi előnyöket élvezheti:

 • Marketing-erőforrások, például márkázott jelvények.
 • Fényképfelvétel készítésének kérelmezése.
 • Soron kívüli segítség a Google-tól.

A Street View Fotós minősítés megszerzése

A körpanorámaképeknek teljesíteniük kell az alábbi követelményeket:

 • Legalább 32 megapixeleseknek (minimum 8000 x 4000 képpont) és 2:1 méretarányúaknak kell lenniük.
 • Az expozíciónak a teljes képen elegendőnek kell lennie.
  Tipp: a körpanorámaképeket nagy dinamikatartományú (HDR) formátumban, +/- 2 Fé expozíciós különbségű sorozatként készítse.

Fényképészek

Ha Ön körpanorámaképeket tesz közzé a Google Térképen, automatikusan jelöltté válik a „Megbízható” program keretében történő minősítésre, de külön regisztrálhat is.

Ha nem szerzett minősítést, akkor is használhatja az asztali Utcaképszerkesztőt, amelynek segítségével hozzáadhat körpanorámaképeket a Google Térkép bejegyzéseihez.

Google Minősítés követelményei

A program keretében meghirdetett minősítést akkor szerezheti, illetve tarthatja meg, ha az elmúlt 150 napban teljesítette a következő követelményeket:

 • Közzétett legalább 5 körpanorámaképet a program keretében készült minden egyes fényképfelvételről.
 • Legalább 10 fényképfelvétel képeit közzétette.
 • Az egyes fényképfelvételeknél a körpanorámaképek legalább 80%-a esetén teljesülnie kell a körpanorámaképekre vonatkozó követelményeknek, és legyenek jóváhagyva a Google Térkép számára.
 • A körpanorámaképeknek kedvező benyomást kell kelteniük az Utcakép | Megbízható programról, és Önnek folyamatosan jó értékeléssel kell rendelkeznie, valamint be kell tartania az alábbi irányelveket.

 

Ügynökségek

Ha Ön egy fényképészcsapat tagja, az ügynökséget esetleg felvetetheti a körpanorámaképek megbízható készítőinek listájára.

LEGYEN ÖN IS KÉPESÍTETT FOTÓS VAGY KÉPESÍTETT ÜGYNÖKSÉG!

Vegyen részt az Elismert programban különleges támogatás és közzétételi erőforrások eléréséhez. A tanúsítvány megszerzése után jogosult lesz arra, hogy Képesített fotósként vagy Képesített ügynökségként hirdesse magát, megjelenítse az Elismert jelvényt és értesítést kapjon, amikor vállalkozások fotózást igényelnek. További információ az Elismert program előnyeiről és követelményeiről. Ha pedig készen áll, válassza ki az Önnek megfelelő jelentkezési lehetőséget:

Regisztrálás minősített ügynökségnek

A program keretében meghirdetett minősítést akkor szerezhetik, illetve tarthatják meg, ha az elmúlt 150 napban teljesítették a következő követelményeket:

 • Az ügynökség legalább egy képesített fotóssal rendelkezik.
 • Közzétett legalább 5 körpanorámaképet a program keretében készült minden egyes fényképfelvételről.
 • Legalább 100 fényképfelvétel képeit közzétették.
 • Az ügyfelek egyes felvételeinél a körpanorámaképek legalább 80%-a esetén teljesülniük kell a körpanorámaképekre vonatkozó fenti követelményeknek, és legyenek jóváhagyva a Google Térkép számára.
 • A körpanorámaképeknek kedvező benyomást kell kelteniük az Utcakép | Megbízható programról, és az ügynökségnek folyamatosan jó értékeléssel kell rendelkeznie, valamint be kell tartania az alábbi irányelveket

Ha a vállalata várhatóan 300-nál több fényképfelvételt értékesít az elkövetkező 150 nap során, akkor esetleg felvetetheti a megbízható viszonteladók listájára.

A „Megbízható” programban jelenleg tanúsított résztvevők használhatják a „Megbízható” jelvényt vagy szóvédjegyet, illetve az egyéb márkajegyeket, például a Google, a Google Térkép, az Utcakép és a Megbízható megnevezést, valamint bármely kapcsolódó emblémát.

Az alábbiakban ismertetünk néhány dolgot, amelyet megtehet, illetve nem tehet meg ezek birtokában.

Amiket megtehet

 • A „Megbízható” jelvényt és a márkajegyeket csak akkor használhatja, ha Ön a program minősített résztvevője.
 • A vállalkozás szolgáltatásaként kínálhatja a professzionális körpanorámaképek készítését.
 • A „Megbízható” jelvényt csak fehér háttéren jelenítheti meg, és kellően széles térközt kell hagynia körülötte, bárhol is jeleníti meg.
 • A „Megbízható” jelvényt és a márkajegyeket használhatja webhelyeken, prezentációkban, üzleti öltözékeken és nyomtatott értékesítési anyagokon. Ügyeljen arra, hogy a jelvény és a márkajegyek ne az oldal/öltözék leghangsúlyosabb elemei legyenek.

Amiket nem tehet meg

 • Online üzleti kapcsolattartása során ne állítsa hamisan, illetve ne titkolja el, hogy Ön a „Megbízható” program résztvevője.
 • Ne módosítsa a Google, a Google Térkép, az Utcakép és a Megbízható logók, jelvények és szóvédjegyek semelyikét. Ez a tilalom vonatkozik a grafikai elemek hozzáadására, a képek nyújtására és a szöveges elemek lefordítására is.
 • Ne használja a jelvényt félrevezetően vagy visszaélésszerűen. Ide tartozik például a jelvény olyan módon való használata, amely bármely termék vagy szolgáltatás Google részéről történő ajánlására utal.
 • Ne használja a Google, a Google Térkép, az Utcakép, a Megbízható vagy bármely más Google-védjegyet – vagy azokhoz hasonló megnevezéseket – domainnévben.
 • Ne használja a márkajegyeket semmilyen más módon, mint amelyeket az irányelvek engedélyeznek.

Ügyeljen ezeknek az irányelveknek a betartására a „Megbízható” jelvény használatakor. Az alábbi irányelvek betartása szintén kötelező:

Megjegyzés: ha nem tartja be ezeket az irányelveket, akkor elveszítheti a minősítését, illetve a Megbízható jelvény és az egyéb márkajegyek használatára vonatkozó jogosultságát.

operating_iris_

MUTASSA MEG VÁLLALKOZÁSÁT A VILÁGNAK

A Google Keresés és a Google Térkép Utcakép funkciójával immár belső tereket is megmutathat – éljen a lehetőséggel, és vezesse körbe a látogatókat. Ha pedig szállodát üzemeltet, különleges programunkhoz is csatlakozhat.

sushi4.jpg

A VIRTUÁLIS BEMUTATÓK AKÁR A KÉTSZERESÉRE NÖVELHETIK A VÁLLALKOZÁS IRÁNTI ÉRDEKLŐDÉST

Azok a felhasználók, akik egy virtuális bemutatóval rendelkező vállalkozás adatait tekintik meg, kétszer akkora eséllyel adnak le foglalást. A 18–34 éves korcsoportban ez az arány még magasabb: ezek a potenciális ügyfelek 130%-kal nagyobb eséllyel döntenek úgy a bemutató alapján, hogy igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat.

HÁROM MEGKÉRDEZETTBŐL KETTŐ SZÍVESEN LÁTNA TÖBB VIRTUÁLIS BEMUTATÓT

A megkérdezettek 67%-a szeretné, ha több vállalkozás egészítené ki az adatokat virtuális bemutatóval. A többiek közül 26% számára közömbös volt a téma, és csak 7% állította, hogy felesleges lenne még több virtuális bemutatót közzétenni.

A GOOGLE A HELYI KERESÉSEK ELSŐ SZÁMÚ ESZKÖZE

Az emberek 62%-a a Google segítségével gyűjt információt, amikor éttermet vagy szállodát keres az interneten.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s