Szerezz pénzt Ötleteidnek vágyaidnak IDIEGOGO közösségi támogatás


indiegogo

indiegogo

Van egy jó Ötleted de nincs rá pénzted?

Itt megpróbálhatod INDIEGOGO a megoldás!

Van egy rendezvényed vagy bármilyen ötleted? Mindenképp nyújtanod kell valamit különben nem működik! Ez nem nem egy kéregető oldal és nem segélyt adnak akik majd utalni fognak!

Az Erzsébet Téri Salsa Klub például egy benzines áramfejlesztőre gyűjt. Lásd fent

közösségi finanszírozás

közösségi finanszírozás

De itt van két másik példa egy Grafikus NYUGAT ZOMBIK aki Képregényben utazik és egy másik cég sikere buzdította hogy megpróbálja és bejött neki 236% -al túlteljesítette mivel 12.000 USD helyett 27864 USd jött össze !

Canadai Táska készítő YNOT akinek még egy profi videója is van https://www.indiegogo.com/projects/backpacks-utility-bags-made-in-canada-by-ynot/x/11457786#/story

A Siker Titka!

Légy Őszinte és megnyerő! Részletesen írd le mi a koncepciód és mire kéred a pénzt! Ha ismersz valakit aki meg tudja neked hirdetni akkor biztosan sokkal könnyebben fog menni.

Több sikeres példát a weboldalon megnézheted

A Crowdfunding blog szerint ezekre figyelj

Mindig nézzünk utána a korábbi kampányoknak. A mi tevékenységünkhöz, termékünkhöz hasonló, de attól teljesen független kampányokat is keressünk és nézzük meg mitől lettek sikeresek, hogyan használták a közösségi médiát, milyen frissítéseket és kampány alatti kommunikációt alkalmaztak, milyen volt a kampány videójuk és a projekt leírásuk.

Cél

Alap dolognak hangzik, de érdemes alaposan átgondolni nem csak azt, hogy a kampánynak mi a célja (finanszírozás, piactesztelés, értékesítés) és azt is, hogy milyen lépések következnek utána, mi lehet a sikeres kampánynak a kifutása, hogyan fogjuk meglovagolni a kampány okozta hype-ot?

Platform

A megfelelő oldal kiválasztásánál az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • Specializáció: milyen projekt típusokra specializálódott az oldal (pl. van kifejezetten zenei projektek finanszírozására létrejött oldal)
  • Platform látogatottsága
  • Díjak és modell: milyen díjakat számolnak fel a kampányok után és milyen modellben lehet kampányolni (fix vagy flexible funding)
  • Sikeres kampányok aránya: általában szoktak statisztikákat közölni az oldalak a sikeres/sikertelen kampányok arányáról, érdemes ezeket az adatokat is átnézni és figyelembe venni a platform választásnál
  • Milyen fizetési módokat fogadnak el a támogatóktól? PayPal-t vagy bankkártyás fizetést is elfogadnak a támogatóktól?
  • tovább

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s