Megszűnik a Facebook Like Box Május 23-án, már itt a Page Plugin


TodayTunes+New+Like+box

Az átállás határideje Június 23, ezután már csak az új Facebook Page Plugin-t lehet majd használni

A Facebook megpróbálja kiszorítani a még most is tömegesen használt iframe-es Like Box-okat és mindenkit próbál terelni a Facebook Graph API felé, amelynek legdrasztikusabb húzása a napokban bejelentett Page Plugin. Ezzel egyidejűleg maga a Like Box fogalma is megszűnik, bár valószínűleg a köznyelvben még jó darabig megmarad.

A Page Plugin már csak HTML5-ös beágyazást tesz lehetővé így a régi dobozok 2015. június 23-tól már nem fognak működni lévén minimum 2.3-as Graph API-t kíván magának az új widget.

Elképzelhető, hogy nagyobb felháborodások lesznek és így finomítanak még a Page PLugin-en, hiszen ne feledjük, jelenleg már elképzelhetetlen egy oldal enélkül és a mostani változás nem csak a belsőt, de a külsőt is nagyban érinti.

Page-Plugin-Facebook-2-600x383

Külső változások

A Facebook legkedveltebb widgetje a Like Box eredeti felállásában egy profilképből, az oldal nevéből a like-olok számából és arcképéből állt. Bár egy ideje már kivették a lehetőséget, hogy az ember CSS-el személyre szabja a dobozot, viszont megtartotta azon szokását, hogy viszonylag jól lehetett paraméterezni és így minden design-ba bele lehetett rakni. Köszönhető volt ez annak, hogy a közösség hatására olyan dolgok kerültek bele az évek során, mint a „Hide header” (eltűntette a Follow szöveget) vagy akár a „Hide border” (eltűntette a doboz keretét)

Az új Page Plugin teljes külső ráncfelvarrást hozott, amely a funkciók nagy részét is érinti. A dobozon mostantól látható az Oldal borítóképe is, ez valljuk, be nem is lenne rossz dolog, de nagyon sok hátulütője is van. Az első, hogyha kikapcsoljuk ezt a funkciót, akkor kitölti fehérrel a hátteret és kész. Ki látott már ilyet? Sötét háttérre ezután nem ajánlott rakni a dobozt, mert egyszerűen NINCS dark verzió egyelőre. A design egyébként letisztult és szép, de világos.

Mostantól a doboz szélessége sem lehet akármekkora. Ez leginkább azon oldalaknál érdekes, akik a felhasználókat széles módban listázták. Az új szabályok szerint 500px lehet a maximális doboz szélesség.

forrás:Facebook, totalstudio.hu

Screen Shot 2015-04-21 at 21.43.16

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s