A legjobb Applikációk tanuláshoz


duolingo

Jegyzet online mobilon

Az Evernote nagyon sokféle funkciót lát el egyszerre, ingyen. Jegyzetelhettek benne szövegesen vagy használhatjátok magnóként, készíthettek emlékeztetőt, így nem felejtitek el a dolgozatokat, házi feladatokat, de vezethetitek benne a teendőiteket is. Az appot iOS-ra innen, androidos készülékre pedig innen tölthetitek le.

Az Any.do-val szintén nyomon követhetitek a tennivalóitokat, és jegyzetelhettek is. Az Evernote-hoz hasonlóan ezt az alkalmazást is használhatjátok mind a mobilotokon, mind a számítógépeteken. Felvihettek közös feladatokat, így például a csoportmunkával közös teendőkről nemcsak ti, hanem az osztálytársaitok is kapnak értesítőt, ráadásul közben chatelhettek is. Az alkalmazást Androidra innen, iPhone-ra, iPadre és iPodra pedig innen tölthetitek le.

NYELVTANULÁS

Nyelvtanuláshoz

Ha új nyelvet tanulnátok, töltsétek le valamelyik “játszva tanuló” alkalmazást. Ilyen például a Duolingo, amelyet az Apple az év iPhone-alkalmazása, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazása díjjal tüntette ki 2013-ban.

Már gyakorló nyelvtanulóknak érdemes beszerezniük egy fordító programot is. A Translator With Speech nagyon hasznos lehet, ha egy idegen nyelvű szöveget utazás közben olvastok: írott és hallott szöveget fordíthattok több tucat nyelvre, köztük magyarra is. A fordításokat el is menti a program, így azokat internetkapcsolat nélkül is bármikor visszahallgathatjátok. Az appot Androidra innen tölthetitek le, az iOS-ra készült verziót pedig itt találjátok.

Szótár nélkül pedig el se induljatok még a suliba se. Mi az SE Develop által fejlesztett szótáralkalmazásokat, valamint az androidos Offline Dictionary Prót és a TinyAppWorks szótárát, illetve az iPhone-ra készült Offline English Hungarian Dictionaryt ajánljuk.

Érettségihez

Az androidos Science Quiz nevű alkalmazással a biológiai, kémiai, fizikai, csillagászati, földtani és állattani tudásotokat tesztelhetitek, ezt innen tölthetitek le, iPhone-ra pedig ezt a hasonló appot ajánljuk, amellyel barátaitokkal is versenyezhettek. Ezen kívül ezt a hét appot mindenképpen töltsétek le, ha kémiából, bioszból, föciből, fizikából vagy infóból érettségiztek.

Az irodalomérettségire a Magyar Elektronikus Könyvtár kötelező olvasmányos alkalmazásával készülhettek fel, ahonnan hangoskönyveket és e-bookokat tölthettek le ingyen. Körülbelül 25 epikai művet találtok benne, magyar és világirodalmat egyaránt.

Forrás: http://www.eduline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s