Hogyan működik a Google keresője


Google kereső működése

Webhelyének elkészítése után arra fog törekedni, hogy a potenciális látogatók megtalálják azt a keresési eredmények között. Ha kíváncsi rá, hogy webhelye hogyan jelenik meg a Google Keresőben, fontos megértenie, hogy a Google hogyan térképezi fel az oldalakat az interneten, azokat hogyan tárolja az indexben, valamint hogyan jeleníti meg keresési eredményként a különböző algoritmusok és rangsorolási tényezők alapján.

Ezzel kapcsolatban további információkhoz juthat interaktív A Google Keresés működése című webhelyünkön, valamint az alábbi videóban Matt Cutts szereplésével, aki a Google internetes spamekkel foglalkozó csapatának vezetője.

 

google-seo

google-seo

Győződjön meg róla, hogy webhelyét a Google indexelte, máskülönben a látogatók nem fogják azt látni a keresési eredmények között. Ellenőrizze, hogy a Google tud-e már webhelyéről. Ehhez végezzen „site:” keresést a példa szerint:

site:example.com

  • Ha megjelennek webhelyének oldalai, az azt jelenti, hogy azok már szerepelnek a Google indexében.
     
  • Ha webhelye nem jelenik meg, és még új, akkor lehetséges, hogy a Google még nem fedezte fel azt. Tudja meg, hogyan adhat egy webhelyet a Google-hoz, és használja a Tartalom beküldése oldalt, hogy minél előbb felfedezhessük azt.
     
  • Ha webhelye nem jelenik meg, de korábban megjelent, akkor előfordulhat, hogy sérti a Google Útmutató webmestereknek című szabályzatát. A Webmestereszközök „Kézi műveletek” oldalán megtekintheti, hogy végrehajtottak-e kézi műveletet webhelye ellen.
  • Ide küldje be a weboldal tartalmát http://www.google.com/submityourcontent/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s