Remarketing stratégia


remarketing

Remarketing

Többcsatornás Marketing

facebook, twitter, google többcsatornás remarketingje

  A marketing és általában az üzleti vállalkozások egyre bonyolultabbak, de az alapok még mindig ugyanazok: el kell érni, hogy a termékünk az első legyen az ügyfeleink számára annak érdekében, hogy tartós kapcsolatokat tudjunk kiépíteni.

 A keresőmarketing és keresőoptimalizálás révén szerzett kattintások nem elegendők. Ez a cikk arra összpontosít, hogy milyen különböző módokon használható az online hirdetés márkaépítésre, és válik termékünk vezető termékké ügyfeleink számára.

 

 1. Terelj forgalmat weboldaladra organikus és fizetett eszközökkel

Az első lépés az, hogy az emberek felismerjék a márkát, és azt, hogy mi teszi egyedivé. A folyamat ezen része a benyomáskeltésről szól, miközben mindent megteszünk az értékesítésért (igen, még mindig az értékesítés a végső cél, csak ne feledjük, az emberek általában nem hajtanak végre konverziót az első interakció során).

 Számos hirdetési platformot lehet használni a márkával való első interakció ösztönzésére. A legfontosabbak közé tartoznak (de nem kizárólag) az alábbiak:

 

 • A Google AdWords a Google.com-on és partner oldalain. Ügyelj arra, hogy a legrelevánsabb forgalmat célozd meg. Minél nagyobb a releváns forgalom, annál hatékonyabb lesz a teljes remarketing stratégia. Javítható a releváns forgalom mennyisége Bing fizetett kampány hozzáadásával. A Bing az összes internet forgalom csupán 15%-ával rendelkezik, de értékes felhasználókat szállíthat webhelyedre.
 • Facebook fizetett kampányok. Ha webhelyed célcsoportja olyan emberekből áll, akiket meg lehet célozni érdeklődési körük, munkájuk, vagy más releváns kategória alapján, akkor a Facebook nagyszerű eszköz lehet, hogy releváns forgalmat terelj vele az oldaladra, és emellett egy kis brandinget is elérhetsz vele. Ez annak köszönhető, hogy a Facebook nem kulcsszó alapú marketing eszköz. A Facebook segítségével úgy generálhatsz forgalmat, hogy azokat az embereket célzod meg, akik érdeklődésük alapján kedvelnék a márkádat.
 • Twitter hirdetések. A Tweetek hatékony eszközök lehetnek, akárcsak a Facebook, ez valójában az eladandó termék típusától függ és attól, hogy mennyire illik bele a terméked a Twitter által nyújtott célzási lehetőségekbe. A Twitteren különösen jó a földrajzi és a különböző profilok kedvelőinek kombinációjával történő célzás.
 • LinkedIn szponzorált bejegyzések. A szponzorált bejegyzések sokkal szembetűnőbbek, mint a LinkedIn-en megjelenő, klasszikus hirdetések. Itt teljes tartalom marketing stratégiát lehet felépíteni, és az oldalunkhoz sokkal jobban kötődő ügyfeleket lehet szerezni. A LinkedIn általában meglehetősen drága, de rá fogsz jönni, hogy megéri az árát. A legnagyobb hátránya, hogy a legtöbb B2C vállalkozásra nem alkalmazható.
 • Google AdWords releváns kihelyezések a Display hálózaton. Kidobott pénz, ha kidolgozott stratégia nélkül használjuk a Google Display hálózati hirdetéseket. Azonban, ha gondosan választjuk a számunkra releváns elhelyezéseket, akkor könnyedén terelhetünk rendkívül releváns forgalmat kedvező kattintási költségen. Ez a hirdetési eszköz könnyen alkalmazható a legtöbb vállalkozásra, és jól beilleszthető a többcsatornás remarketing stratégiánkba.
 • Példa

  Tegyük fel, hogy vállalkozása Lloyd alkalmi cipőket értékesít. A remarketing segítségével hirdetéseket jelenít meg a férfi alkalmi cipőkről a Display Hálózat webhelyein olyan személyeknek, akik korábban felkeresték webhelye férfi cipőkkel foglalkozó részét. Akkor is jeleníthet meg hirdetéseket a férfi alkalmi cipőkről ezeknek a személyeknek, amikor férfi alkalmi cipőt keresnek a Google oldalain.

  Dinamikus remarketing segítségével releváns termékeket bemutató, dinamikusan létrehozott hirdetéseket jeleníthet meg azoknak a személyeknek, akik korábban felkeresték webhelye férfi cipőkkel foglalkozó részét, miközben más oldalakat látogatnak meg az interneten. Ahhoz, hogy ezen remarketing lehetőségek bármelyikét is használhassa, egy címke elhelyezése szükséges a teljes webhelyére, majd egy remarketinglistát szükséges készítenie az AdWords-ben a webhelye „férfi cipő“ oldalaira.

 facebook remarketing

 1. Elemezd a forgalom minőségét és ügyelj rá, hogy a megfelelő embereket célozd meg!

 

Ha a forgalom beérkezik, győződj meg róla, hogy az embereket érdekli, amit az oldaladon olvasnak. A forgalom minőségének meghatározásához az analitikának is rendben kell lennie az oldalon.

 Le kell tudnod követni, hogy az oldaladra a forgalom milyen forrásból érkezik, és meg kell tudnod határozni, hogy mely forgalom jó, és melyik az, amely nem generál elegendő választ.  Ki kell szűrni az alábbiakat:

 • Azokat az emberek, akik nem töltenek elég időt a weboldaladon.
 • Azokat az embereket, akik visszafordulnak az oldaladról anélkül, hogy érdeklődést mutatnának (magas a visszafordulási arány, és alacsony az oldalon eltöltött idő)
 • Földrajzi területek, melyek alacsony érdeklődést mutatnak a terméked iránt (kevés eladás, kevés oldalon eltöltött idő, vagy a magas visszafordulási arány)
 • Más elemek, amelyek relevánsak vállalkozásod számára, és azt mutatják, hogy a forgalom nem elég jó.

 Minden forgalomi szegmensnél el kell végezni ezt a vizsgálatot!

 A másik oldalon viszont rengeteg jó forgalom is jelentkezik. Ez azt jelenti, hogy meg kell találni, milyen forrásokból érkezik ez a forgalom. Meg kell határozni:

 Az olyan látogatókat generáló szegmenseket, akik több mint két oldalt átböngésznek a weboldaladon.

 • Azokat az embereket, akik az oldalon jelentős mennyiségű időt töltenek.
 • Azokat az embereket, akik a közvetlenül konverzió végrehajtása előtt kerültek az oldalra.
 • Minden más adat kombinációt, ami azt jelenti, jó felhasználók böngészik az oldalunkat.

 

Az adatok elemzése és értelmezése legalább annyira fontos, mint azok begyűjtése. Ez tényleg segíthet a teljesítmény javításában.

 

 1. Találd meg, milyen remarketing alternatívák vannak, és hogy ezek közül melyiket szeretnéd használni?

 Ha már minden szükséges adatot birtokolsz, ideje hozzáfogni a tervezéshez, hogy mit fogsz kezdeni vele. Tartsd szem előtt, hogy a különböző platformok rendkívül különböző beállításokkal rendelkeznek. Például, ha a remarketinged az AdWords a bejövő forgalmára építed, akkor rendkívül szegmentált stratégiát használhatsz az Analyticsnak köszönhetően, miközben a Facebook-on nem lehet szegmentálni az Analytics értékes adatai alapján.

 Ugyanez vonatkozik minden olyan remarketing platformra, melyeken nem használható az Analytics a lista építésére.

 Azonban van rá lehetőség, hogy néhány analitikai adatot más remarketing platformokon is használjunk. Először is, megtudható a forgalmi források minősége a földrajzi hely és a nemek tekintetében. Ez segít kitalálni, hogy hol kell célzottabb módon összpontosítani, mint az általános közönség esetén.

 Miután ezt megtetted, nézd meg, hogy vannak-e olyan területek, amiket ki kell zárni. Ez ad egy kis előnyt.

 Most, hogy már elég nagy forgalmat összegyűjtöttél, és építed a remarketing listáid, elkezdheted a többcsatornás stratégiát. A többcsatornás marketing azt jelenti, hogy két vagy több platformon is megjelennek a hirdetéseid.

 Néhány, a remarketingre használható leghatékonyabb platformok közül:

 • Twitter: Ez egyre hatékonyabb módja annak, hogy ügyfeledhez szólhass egy teljesen új módon. A Twitter segítségével jó benyomást kelthetsz az emberekben, akik meglátogatták az oldalad, majd bejelentkeztek a Twitteren. A hatás az ügyfél döntési folyamatában nagyon erős lesz. Egyszerűen illesz Twitter remarketing követő kódot az oldaladba, és indulhat a kampányt!
 • Google AdWords: Elkezdheted hirdetni magad olyan embereknél, akik meglátogatták az oldalad, és éppen más oldalakon, például blogokon, fórumokon böngésznek. Bár a hatás nem lesz olyan nagy, mint a Twitter esetén, ez a csatorna is elég erős.
 • Facebook: Ez pofon egyszerű. Minden remarketing kampány kell, hogy tartalmazzon egy Facebook kampányt. Ha az emberek látnak a Facebook-on, miután már jártak az oldaladon, akkor azonnal emlékezni fognak a márkádra, és arra, hogy mit kínál. Ez azt jelenti, hogy amikor a következő alkalommal szükségük lesz a szolgáltatásra, amit kínálsz, akkor eszükbe fogsz jutni.

 Most, hogy már megtárgyaltuk a három fő módját annak, hogyan végezz többcsatornás relmarketinget, ne feledd a sikeres kampányok titkát, a friss tartalmat a weboldaladon és hirdetési szövegeidben. Ne kövesd el azt a hibát, hogy statikus remarketing kampányokat hozol létre.

 

 1. Légy az első a vásárlóidnak, és tartsd meg ezt a pozíciót.

A remarketing segít a márkaépítésben. Az emberek elkezdik a márkádat egy termékkel azonosítani, és minél többször látják a hirdetésed, annál tisztább lesz a márka és termék közötti kapcsolat.

 A legjobb márkának lenni elég ambiciózus cél.

Ez azt jelenti, hogyha már létrehoztad a többcsatornás marketing stratégiát, akkor fenn is kell tartanod. Így tarthatod fenn:

 • Tesztelj több hirdetést, hogy megtudd, melyik teremt nagyobb felhasználói elkötelezettséget. Minél nagyobb az elkötelezettség, annál valószínűbb, hogy a legtöbb felhasználó figyelmét felkelti.
 • Hozz létre egységes brandinget a teljes értékesítési csatornádon. Szükséged lesz egy egyedülálló dologra, amely egyedivé teszi a céged. Ez lehet egy logó, egy szlogen, színkombináció, egy kép vagy más elem, ami egyedivé tesz.
 • Ne félj új csatornákat kipróbálni, és keres újabbakat. Tudtad, hogy hirdethetsz olyan embereknek, akik egy adott TV műsort néznek, és a Twitteren írnak róla? Ez egy remek célzási lehetőség egy érdeklődés alapú kampányhoz.
 • Hozz létre egyedi élményt remarketing közönségednek. Ne csak a szokásos weboldalad mutasd nekik, mert azt már látták- épp ezért célzod meg őket ismét. Kínálj valami mást, és csábítsd őket arra, hogy elköteleződjenek a márkáddal.

 

Ezeken kívül még sok más stratégiát lehet alkalmazni attól függően, hogy milyen a vállalkozás. Ne félj új stratégiákkal kísérletezni! Váratlan győzelmet arathatsz!

Remarketing stratégia” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s