Az Index.hu kamu Lájkok bevásárlása: A Tesztelés jól sikerült


facebook sokat elárul rólad

Pár statisztikai adat az indextől forrás-al:Mielőtt eldöntenéd hogy ilyet csinálsz

A Facebook saját bevallása szerint a felhasználóinak nagyjából másfél százaléka direkt spamelésre, hamis lájkolásra tenyésztett kamu profil, ez több mint 15 millió látszatjúzert jelent. Ebből a szélmalomharcot vívó moderátorok napi húszezret törölnek. A Twitteren becslések szerint 20 millió körül lehet a hamis felhasználók száma, a YouTube tavaly kétmilliárd videómegtekintést nullázott le, amelyeket direkt a számlálók pörgetésére írt szoftverek hoztak össze.

Hogyan kezdték?

Hozz létre Kamu fiókokat Facebook-on, Twitteren, YouTube csatonát egy videóval

GOOGLE kereséssel keress ilyen cégeket! PL:http://get-likes.org/

Ezer facebookos rajongót 15-25 dollár között kap az ember, egy bejegyzésre vagy fotóra ötszáz lájk 15-20 dollár, a Twitteren ötezer követő ára 10 és 30 dollár között mozog, a YouTube-on tízezer néző körülbelül ugyanennyi. Ezek a legkisebb megvásárolható tételek, a nagybani vevőknek persze jár az árengedmény, láttunk akciós csomagban 500 ezer facebookos rajongót potom 3500-ért, egymillió YouTube-nézőt 400-ért, kétszázezer twitteres követőt egy százasért. A fizetés kivétel nélkül mindenhol PayPallel történik, elvétve előfordul bankkártyás lehetőség is, mi inkább az elsőt választottuk, az 50 dollárunkból így összejött végül is egy rendelés négy különböző szolgáltatótól összesen tízezer Twitter-követőre, ezer Facebook-rajongóra, 500 lájkra egy facebookos bejegyzés alá, és tízezer videó-megtekintésre YouTube-on. Roppant izgalmakkal vártuk a teljesítést, és a rajongóink előbukkanását a semmiből.

És az eredmény :

Leggyorsabban a facebookos posztjaink lájkolói jelentek meg, a péntek délután leadott rendelésre már szombat reggel, mind egy szálig, sőt, az 500-as rendelésre 524-et kaptunk, mint a hentesnél, kicsit több lett, maradhat? Naná hogy maradhat, ha nem kell külön fizetnünk értük. Szombat délután egyszer csak beesett 2964 követő a Twitteren, akik vasárnapra 10477-en lettek. Hétfőn, azaz a rendelés utáni első munkanapon hirtelen lett 1087 rajongónk a Facebookon, szerdán pedig a YouTube-on 23455 megtekintés a videónkon, pedig csak tízezerért fizettünk. Öt nap alatt (abból kettő hétvége) megérkezett az összes rendelésünk, hol kicsit, hol bőven túlteljesített számokkal. Következő lépésben megnéztük, kik is a hamis rajongóink.

Egy kis Tesztelés mennyire kamu a kamu:semennyire?

A Twitter-fiókunkra a Social Bakers kamufollower-leleplező alkalmazását eresztettük rá, ami meglepően pozitív dolgokat mondott: a követőink 72 százalékát szabályos, valós felhasználónak könyvelte el, 26 százalékot inaktívnak, kettőt totális kamunak bélyegzett.

A YouTube-nál nem szorulunk rá külső alkalmazásra, a videómegosztó saját statisztikái árulják el, mit kik, és mit néztek a csatornánkon. Hát, gyakorlatilag semmit. A 23 ezer látogatónk összesen egy perc 57 másodpercet töltött a videónk nézésével, ebből 1:43-at egy szem amerikai néző hozott össze, de még ő sem nézte végig a két és fél perces próbavideónkat. A nézőink három forrásból jöttek: Hollandiából 7800, Németországból 9800, a maradék az USA-ból, mind Texasból – kivéve az egy szál igazi nézőnket, ő Indiana államból való volt. A számok azt mutatják, hogy rajta kívül a számlálónkat három robot pörgette, különböző ip-címekről, azonnal újratöltve a videót, ahogy a rendszer elkönyvelte egy megnézésnek az előzőt.

A facebookos rajongóink már jóval sokszínűbbek voltak, távol-keleti, arab, spanyol és angol nevek tűntek fel leggyakrabban. Százat néztünk végig egyesével, 2007 és 2011 közti regisztrációk voltak, szinte mindenhol rendes profilképpel, iskola, munkahely, lakóhely rovatok szépen kitöltve. Tíz és ötven közötti ismerősük volt, nagyjából a felüknek viszont egyetlen bejegyzés sem volt az üzenőfalán. Tizenötöt fogtunk a százból, ahol voltak fotók feltöltve (semmitmondó bulifotók és nyaralós tájképek, még véletlenül sem szerepelt rajtuk az arc a profilképről), és ötöt, ahol volt nyoma igazi aktivitásnak, például facebookos játékok pontszámai. Belájkolt oldalakból viszont mindenhol legalább 600 akadt, a maximum 1300 volt. A lájkolt oldalak között kettő tért vissza gyanúsan sokat: a Red 2 és a Kick-Ass 2 mozifilmek. Harminc rajongónkat választottuk ki találomra, akiknek üzenetet írtunk, ebben lelepleztük magunkat, és arra kértük őket, hogy ha van kedvük, válaszoljanak pár kérdésre, akár más csatornán, nem Facebookon. Egyetlen választ sem kaptunk.

Facebook-Network-Marketing

Magyar Valóság: Nem vállalják be !

Ha már a saját kamu követőink nem akartak megszólalni, felkutattunk két magyart, akik hasonló cégeknek dolgoztak, meséljenek arról, milyen az élet a lájkkereskedelem túloldalán. Egyikük sem akarta a saját nevét vállalni, vagy az őt alkalmazó cégét, illetve az ügyfelekét leírni, ezért Bonnie-nak és Clyde-nak fogjuk őket nevezni. A mi ügyfeleinknél kicsit kifinomultabb volt a feladatuk, a sima pénzért lájkolás mellett vírusmarketinghez használták a hamis Facebook-profiljaikat. „Diákmunka volt, egy rendes marketingügynökségnél, heti 1-3 napot dolgoztam 8 órában. Azt mondták, teljesen legális a dolog, mert Magyarországon nincs olyan törvény, ami tiltaná, hogy marketing célokra használjunk Facebook-profilokat, hamis személyazonossággal.”, mondja Bonnie, de Clyde-nak is hasonlóak voltak a körülményei: „Hivatalos munkahelyről beszélünk, nem feketén kaptam a fizetést. Egy marketingügynökség volt, ami a vírusmarketingre szakosodott. Magyarul beszélőknek kb. 600-700 ft/óra díjat fizettek, de voltak idegen nyelvű kampányok is 900 ft/óra díjjal.”

Pár hónap után elkoptak a lájkok és a követők….szerinted megéri? szerintünk nem

PL:http://likevasar.hu/

forrás:http://index.hu/tech/2013/08/29/en_elmentem_lajkot_venni_fel_penzzel/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s