Szórakozás a Google-al Chromecast


A Chromecast egy HDMI hardverkulcs, amely kommunikálni képes különboző videó és audió alkalmaásokkal – köztük a YouTube-bal, a Netflix-szel vagy a Pandorával -, amelyeket androidos vagy iOS eszközünkön futtatunk, és ezeket a tartalmakat nagyképernyős HDTV-nkre közvetíti.

A felhasználók a tartalmakat a telefonjukkal vagy tabletjükkel befolyásolhatják – kvázi távvezérelhetik -, miközben mindent a TV-n látnak. A Chromecast egyelőre az YouTube-ot, a Netflix-et, a Google Play-t és a Google Music-ot támogatja, de később ez a lista nagy valószínűséggel bővülni fog.

A működési el meglehetősen hasonlít az Apple termékeihez, az AirPlay-hez és az Apple TV-hez. Ahogy a Chromecast, az Airplay is lehetővé teszi, hogy a mobil eszközzel vezéreljük a TV-n látottakat, miközben más tevékenységet is végezhetünk például iPhone-unkkal, illetve itt az összes Apple eszközünket szinkronba hozhatjuk. A legnagyobb különbség azonban az Airplay és a Chromecast között, az az, hogy a Google terméke platformfüggetlen, és nem csak androidos, hanem az Apple iOS operációs rendszerrel ellátott készülékekkel is kommunikál.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s