Facebook Videóhirdetésekkel rukkol elő


362608

FACEBOOK VIDEÓHIRDETÉSEK

Egyre közeledik a Facebook régóta pletykált videóhirdetéseinek startja, a tévés reklámokra emlékeztető hirdetésekért pedig akár naponta 2,5 millió dollárt is elkérhet a cég.

A start pontos időpontja még nem ismert, és az sem egészen biztos, hogy a felhasználók jól fogadják majd az új hirdetéseket. Az árfolyam viszont eszetlenül szárnyal.

12-seo-social-media-resources-by-ana-matei

Tévéhirdetés a Facebookon

15 másodoperces tévéhirdetésekhez hasonlító videóreklámok beindítását tervezi a Facebook az év vége felé, a hirdetési lehetőségeket pedig akár napi 2,5 millió dollárért is kínálhatja a hirdetőknek – értesült a Bloomberg névtelen bennfentes forrásból.

A hírre újabb 6 százalékot ugrott az egyébként is lehengerlően szárnyaló részvény, ráadásul ma a piacnyitás előtt már a 38 dolláros kibocsátási ár felett mozog picivel az árfolyam.

A Facebook elmúlt negyedéves gyorsjelentésében a mobilos bevételek és felhasználószám minden várakozást felülmúló bővülése volt a  fő sztori, de nem szabad elfelejteni, hogy a Facebook teljes havi aktív felhasználó bázisa meghaladja az 1,15 milliárd főt, amivel azért még sok érdekes dolgot lehet kezdeni. Sheryl Sandberg, a cég operatív igazgatója a gyorsjelentés utáni konferenciabeszélgetésen azt mondta, hogy minden este 88-100 millióan használják aktívan a Facebookot a televíziós főműsoridőben. Ebből (is) szeretne pénzt csinálni a Facebook.

2013073135

Ki fogja ezt kifizetni?

A hirdetések ára 1 millió és 2,5 millió dollár között mozoghat egy napra, attól függően, hogy milyen és mekkora tömeget szeretne elérni a hirdető. A Facebookon persze jelenleg is van lehetőség arra, hogy egy vállalat vagy márka saját videót töltsön fel, és azt megossza a felhasználóival, de az új megoldással kor és nem alapján szűrt “idegen” tömeghez is el lehet juttatni majd a hirdetést.

Talán nem véletlen egybeesés az sem, hogy a videók 15 másodpercesek lesznek, ami egyfelől általában a minimumelvárás a televíziós hirdetéseknél, másfelől viszont éppen megegyezik a Facebook által felvásárolt Instagram rövid videós formátumának hosszával (persze valószínűleg az összefüggés fordított, talán azért 15 másodperces videót jelentett be az Instagram alig pár het, mert már készülőben volt a videóhirdetési megoldás a Facebooknál, ki tudja).

A Bloomberg értesülései szerint a videóhirdetések startját Mark Zuckerberg és a termék fejlesztését irányító globális marketingigazgató, Carolyn Everson legalább kétszer elhalasztotta, hogy még tovább csiszolhassák hirdetéseket, és azok ne rontsák a felhasználói élményt.

forrás investor.hu , bloomberg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s