Magyaroszág és a Google Streetview


Mostantól akár a fotelből is megcsodálhatjuk Magyarország nevezetességeit. 2013. április 22-én ugyanis hazánk is bekerült a Street View-ba.

Heal Edina, a Google magyarországi vezetője szerint a szolgáltatás pozitív hatással lehet a hazai turizmusra.

Google Térkép - Online Marketing Szinte Loránd

 

A Google 2007-ben indította el a Streetview szolgáltatást, jelenleg már 50 ország 3000 városában lehet virtuális sétát tenni a megoldás segítségével. De akár az ausztráliai korallzátonyok, vagy az Antarktisz világát is fel lehet deríteni. Heal Edina hozzátette, hogy május 13-tól visszatérnek a Google járművei Magyarországra, és frissítik a felvételeket.

A társaság magyarországi vezetője azt is elmondta, hogy a Streetview bevezetése hosszú folyamat eredménye, amely során szoros együttműködés alakult ki a cég és az adatvédelmi hatóság között, hogy megfeleljenek minden jogi előírásnak.

verespalne

Az adatvédelmi hatóság, amikor kialakította álláspontját, nem csak az adatvédelmi szabályokat vette figyelembe, de megkeresték a nagyvárosok képviselőtestületeit, hogy foglaljanak állást a kérdésben – ismertette az előkészítő folyamatot Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. A válasz szinte kivétel nélkül az volt, hogy pozitív hatása lesz a szolgáltatás elindításának, társadalmi, turisztikai szempontból egyaránt.

 

Szigorú előírásokat fogalmaztak meg a már meglévő képekkel kapcsolatban, azokat úgy kell feltenni az internetre, hogy azokon a személyek ne legyenek azonosíthatóak, arcok, rendszámok homályosak legyenek – mondta el Péterfalvi Attila.

Fontos !!!

Aki mindezek ellenére úgy gondolja, hogy sérti magánszféráját egy kép, kérheti az eltávolítást.

Ha visszatérnek a kocsik és újra képek készülnek, akkor legalább egy héttel korábban értesítik az állampolgárokat, emellett azt is kérték, hogy lehetőleg olyan időpontban készüljenek a felvételek, amikor kevesen tartózkodnak az utcán.

forrás mmonline.hu, index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s