TESCO meghódítja az Online világot


iphone_tesco_oneapp_left

Új munkahelyek százait teremtheti meg és történelmi változást hozhat a magyar kiskereskedelemben a Tesco, ami hamarosan elindítja webáruházát.

Hónapok óta tudni lehet, hogy a Tesco online piacnyitásra készül, és mint arról a Pénzcentrum.hu már beszámolt, a legnagyobb magyarországi áruházlánc weboldalán megindult az előregisztráció  ezzel belátható közelségbe került a „Tesco Online Bevásárlás” beindítása.

A Tesco karrier oldalán pedig megkezdődött a toborzás: „Bevásárlási Munkatárs” pozícióba keresnek új dolgozókat.

és jól látja a jövőt

Gerry Gray, a cég magyarországi vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt nyilatkozta, a Tesco komoly lehetőséget lát az online élelmiszer-értékesítésben. Hozzátette: a lakosság nagy része számára adott az internet-hozzáférés, mégis kevesen vásárolnak élelmiszert online, ám úgy gondolja, hogy a jövőben ez változni fog.

A piacnyitás részletei sem ismertek, várhatóan a kezdeti időszakban Budapesten és környékén szállítanak majd ki, később pedig elindul az országos hálózat. Azt sem tudni pontosan, hogy a terjesztésért a jelenlegi áruházak felelnek majd, vagy új raktárakat létesítenek.

Bármely megoldást is választják, biztosan számíthatunk arra, hogy új munkahelyek létesülnek majd. Nagy-Britanniában a közelmúltban, kimondottan az online megrendelések kiszolgálására nyílt vidéki bázis, például 700 új munkahelyet teremtett. A raktári dolgozók mellett a kiszállítás lebonyolítása is komoly munkaerőt igényel.

Már a tesco oldalán a munkalehetőség 

Ennek a kiszállításnak a megszervezése óriási feladat és komoly befektetést igényel, teherautók százaira lesz szükség, köztük speciális hűtőkocsikra, hiszen élelmiszerekről van szó. A megfelelő hőmérséklet mellett oda kell figyelni arra is, hogy az áru sérülésmentesen érkezzen meg a vevőhöz és a futárok felé elvárás lesz a pontosság illetve a megfelelő kommunikációs készség.

Profi Logisztika kell

A hazai logisztikai cégek nagy része egyelőre nincs felkészülve ekkora feladatra, legalábbis így gondolja Nagy Sándor, a G’Roby online élelmiszerkereskedelmi üzletlánc ügyvezetője.

 Jönnek a nagyok is Hamarosan
Az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: foglalkoztak már a kérdéssel, de egyelőre nem terveznek online bevásárlási szolgáltatást indítani. Hasonlóképpen gondolkozik a Spar is, sőt, a Media Markt – az egyik legnagyobb műszaki-cikk kereskedő Magyarországon – várhatóan szintén netes kereskedelembe kezd még az idén.
forrás:techcorner

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s