Facebook Álomfizetések


A Facebook az egyetem mellett, részmunkaidőben dolgozó gyakornokainak havi 5600 dolláros átlagfizetést ad, derül ki a Glassdoor munkaerőpiaci elemzőcég felméréséből. A cég nemrég Amerika legjobb munkahelyének választotta a közösségi oldalt, és bár ezt az elismerést csak részben indokolják a fizetések, a most nyilvánosságra került összegek meghökkentően magasak.

shutterstock_54358618

A havi 5600 dollár bő 1,2 millió forintot jelent egy gyakornok számára, aki más cégeknél általában részmunkaidőben, minimálbér közeli összegekért dolgozik, sőt, sok helyen ingyen, azért cserébe, hogy olyan értékes tapasztalatokat és kapcsolatokat szerez, amiket az iskola sosem képes megadni.

Ez évi 67 ezer dollárt jelent, ami több mint a másfélszerese a jelenlegi, 42 ezer dollár közüli amerikai éves átlagfizetésnek.

Facebook fizetések 2012 - Szinte Loránd online marketing szakértő

Az 5600-as átlagot elég széles skálán szóró összegek adták ki, a legalacsonyabb havi ezer, a legmagasabb havi 7200 dollár volt. A programozóként dolgozó gyakornokoknál még magasabb a fizetés, átlagosan havi 6400 dollár, azaz közel 1,4 millió forint. (Megjegyzendő, hogy ezek mind bruttó, adózás előtt összegek.)

forrás:index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s