FaceBook és a Bankok házasodnak


Nemsokára a Facebook felhasználók talán már az oldalon keresztül egyenlíthetik ki számlájukat, utalhatnak, és online fizethetnek termékekért, szolgáltatásokért, miközben nyaralásos fotóikat feltöltik. A közösségi oldal természetesen tudja, hogy míg életük történéseit szívesen megosztják az emberek egymással, addig banki ügyeiket szeretnék megtartani maguknak, így mindennél fontosabb lett, hogy ezt figyelemben tartsák. David Robinson, a Facebook nemzetközi marketingfőnöke is így látja:

SOHA NEM FOG MŰKÖDNI
“A banki ügyeket, pénzügyi helyzetet senki nem osztja meg szívesen az ismerőseivel, ezért online is olyan privát face-to-face élményt kell biztosítani a felhasználóknak, mintha bemennének egy bankfiókba.”

A Facebook az ausztrál Commonwealth Bankkal már el is kezdte kikísérletezni, hogyan lehet a banki folyamatokat legjobban beleépíteni a Facebookba úgy, hogy azokat csak az adott felhasználó lássa. Egy belső tesztüzemmód már elindult márciusban, és tervezik, hogy idén a felhasználóknak is elérhetővé teszik a Commonwealth Facebookos felületét. A cél az, hogy a Facebook felhasználók akik a bank ügyfelei is, az oldalról fizethessenek más szolgáltatóknak, a Commonvealth biztonsági rendszerén keresztül, amit az egyéb online tranzakcióknál is biztosítanak, tudta meg a CNN.com.

A Facebook azt reméli, hogy az ausztrál bankot mások is fogják követni, így a bankokon keresztül még többen használják majd az oldalt, a felhasználók a banki ügyeket is itt intéznék, ezzel még több időt töltve a Facebookon. Ráadásul a Facebook ezzel bizonyíthatná, mennyire biztonságos és megbízható a rendszere. A bankok pedig ezáltal felvehetnének egy a mostaninál sokkal közösségibb, emberközelibb jelleget.

Nem a Commonwealth Bank az első cég, amely tranzakciókat indítana a Facebookon keresztül. A Loyal3 nevű alkalmazás által a Facebook felhasználók megvehetik az általul kedvelt cégek részvényeit online és ezt meg is oszthatják a barátaikkal.
A Loyal3 szerint erre van igény, és az emberek nem titkolják ilyan fajta pénzügyeiket.

Forrás: CNN.com, Social Times

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s