Automata okos Google Autó – Vakok autót “vezethetnek” !


A Google önmagukat vezető autói újabb sikert értek el azután, hogy a cég megkért egy gyakorlatilag semmit sem látó embert, hogy üljön kormányhoz.

A keresőcég saját Google+ oldalára töltötte fel a videót, amelyen Steve Mahan ellátogat egy drive-in gyorsétterembe, természetesen kocsival. Ez hatalmas teljesítmény, hiszen Mahan 95 százalékos látássérült, normál esetben esélye sem lenne a jogosítvány megszerzésére.

Mahan, a Santa Clara Valley-i Vakok Intézetének vezetője anélkül tette meg az utat, hogy hozzáért volna a kormányhoz vagy a pedálokhoz. A Google a terepet folyamatosan pásztázó kamerákat, radarokat és lézerszenzorokat használ a kocsi irányításához. A videóban szereplő autó most egy előreprogramozott utat követett, sikeresen felismerte az útjelző táblákat és a kereszteződéseket. A Google automata autói már több mint 200 ezer mérföldet tettek meg probléma mentesen, beleszámítva nem tervezett utakat is, forgalomban.

„A magukat vezető autók hatalmas változásokat hozhatnak a látássérülttek életében. Van néhány hely, ahová nem mehetsz, és van néhány dolog amit tényleg nem csinálhatsz” – mondja Mahan. Talán a Google autói hamarosan megváltoztatják ezt a helyzetet.
forrás:index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s