Jön a Felhő a Googletől is 5 GIGA INGYEN!!!Tárolja fájljait
biztonságos helyen.
Bármi történhet. Telefonja vízbe veti magát. Laptopja nem ébred fel az alvásból. Bármi történjék is az eszközeivel, fájljait a Google Drive biztonságban tárolja.

Öt gigabájtot ad ingyen a Google

Szerdán este igazzá vált az évek óta terjedő pletyka, amely szerint a keresőcéga Google Drive néven saját felhőszolgáltatást indít. A Drive ugyan még nem működik, a honlapja már elérhető, ahol jelezni lehet a saját tárhely iránti igényt: a felhasználók saját tárhelyeit a cég a jövő héttől kezdve, fokozatosan fogja aktiválni. A Google 5 gigabájtos tárhelyet nyújt a felhasználóknak ingyen, 25 gigabájtos tárhelyet havi 2,5 dollárért (~550 forint), 100 gigabájtosat havi 5 dollárért (~1100 forint) lehet bérelni a cégtől, akinek azonban ez sem elég, az akár egy terabájtos (ezer gigabájt) felhőmeghajtóra is előfizethet, ennek díja havi 50 dollár, vagyis nagyjából tízezer forint.

A Drive a felhasználó összes fájlját képes fogadni, és mivel beleépítették a Google Dokumentumok technológiáját, így a közös munkát is lehetővé teszi az ismertebb formátumú dokumentumokon. A szolgáltatás beépített karakterfelismerője lehetővé teszi majd, hogy akár a szövegeket tartalmazó képekre is rá lehessen keresni. A hivatalos bejelentés pedig beépített faxküldőt, videoszerkesztőt, honlapépítő eszközt ígér, amit külső cégek fognak szállítani a tárhelyhez.

A cég böngészőjéhez indított Chrome Web Store-ból lehet majd különböző applikációkat is lehet vásárolni, amelyekkel például a feltöltött fájlokat a böngészőből lehet editálni, bár a video-, és képfájlok szerkesztését a szolgáltatás alapból lehetővé teszi a számítógépre telepített külön szoftverek nélkül is.

A Google Drive a Windows mellett Macre, és androidos okostelefonokra érhető el, de a cégnél már dolgoznak az iPhone-os és iPades verzión is. Windowsos mobilokra egyelőre nem várható a Drive kliensének megjelenése, így akinek ilyenje van, érdemesebb lehet a Microsoft szolgáltatását előnyben részesítenie.

https://drive.google.com/start#home

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s