Kína 3 év múlva uralni fogja az online világot


Ha nem lenne még világos, miért Kína a mostani évtizedek, illetve várhatóan az egész évszázad meghatározó gazdasági hatalma, akkor erre magyarázatul szolgál a Boston Consulting legújabb felmérése.

A számok döbbenetesek: 2015-re Kínában mintegy 200 millióval növekszik internet-felhasználók száma, és így eléri a 700 milliót. Ez több mint az Egyesült Államok, India, Japán és Brazília együttes online felhasználóinak száma.

Csinálj Kínai Webshopot és Tutkó a siker!

Körülbelül ugyanebben az időben valószínűleg Kínáé lesz a legnagyobb online kiskereskedelmi piac az egész világon.

Az elemzés úgy becsüli, hogy 3-4 év múlva a kínai kiskereskedelem mintegy 10 százalékát online bonyolítják le! Olyan alapvető fontosságú területeken, mint például az e-kereskedelem (Alibaba), keresés (Baidu), és a levelezés (Tencent) meghatározó szereplők mozognak, és várhatóan új területeken is megjelennek majd.

Ami a demográfiai szempontokat illeti, eddig elsősorban a korábbi tendenciák folytatódtak, amelyek szerint, akárcsak Nyugaton, a fiatal városi szakemberek uralták a kínai online piacot, de most már gyors növekedés van a nyugdíjasok és a vidéki lakosság körében is.

A kínai fogyasztók a jelek szerint megelőzik nyugati társaikat a mobiltelefon többcélú használatában, ugyanis többet használják a telefonokat zenehallgatásra, olvasásra és a közösségi hálózatokban, mint az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában.

Szerző: Boston Consulting – Világgazdaság Online

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s