Máté Balázs Döntős a Google Fotó versenyén


Máté Balázs, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) negyedéves fotográfia szakos hallgatója is a tíz legjobb között van az internetes óriáscég által rendezett világméretű fotóversenyen.

A tavaly novemberben indult Google Photography Prize 2012 során olyan fiatal tehetségeket keresnek, akik még felsőfokú tanulmányaikat végzik, így lehetőséget kaphattak, kaphatnak arra, hogy műveiket az egész világ lássa – olvasható a Google blogján.

A tíz kategóriában összesen mintegy 20 ezer diák nevezett 148 országból. A pályaművek közül a szakmai zsűri választotta ki először a 100 legjobbat, majd a 10 döntőst, akik között a magyar fiatalember is szerepel. Unmade című sorozatában a fotómodellek arcát különböző eljárásokkal – égetéssel, karcolással, ragasztóval – roncsolta, ezzel arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a divatfotókon elrejtik a modellek személyiségét, pedig a képek akkor igazán jók, ha az alanyok is szerves részeit képezik.

A 10 döntős:
(Máté Balázs – Magyarország, Collin Avery – USA, Viktor Johanssen – Svédország, Kyrre Lien – Norvégia, Claudia Alexandra Manta – Románia, Adi Sason – Izrael, Oliver Seary – Egyesült Királyság, Dana Stirling – Izrael, Sasha Tamarin – Izrael, Zhao Yi – Kína) fotói megtekinthetők az esemény weboldalán.

Ezeket Londonban, a Saatchi Galéria nemzetközi tárlatának keretében fogják majd kiállítani, a fődíj nyertesének kilétét pedig április 24-én teszik közzé.

A fődíj egyébként nem más, mint egy utazás, amelyre a győztest egy profi fotós fogja elkísérni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s