MAGYAR YOUTUBE MÁTÓL


Youtube.hu

A hazai internetezők számára előtérbe kerül a magyar nyelvű tartalom.

Egyszerűbben fedezhetnek fel és oszthatnak meg helyi relevanciájú videókat, és kezdhetnek párbeszédet róluk. A változás amellett, hogy kiemelt helyet biztosít a legnépszerűbb hazai videóknak, fontos lépés a tartalomkészítők, tartalomsugárzók, hirdetők és márkák számára is.

„A magyarországi internetezők eddig is a YouTube globális közösségének tagjai voltak. Ez az országban a harmadik legnépszerűbb weboldal a maga havi több mint 2,7 millió látogatójával. A mostani változás azt jelenti, hogy lehetőséget adunk rá, hogy a magyar videók készítői, és az erre kíváncsi internetezők Magyarországról – és a világ más tájairól – sokkal könnyebben egymásra találjanak” – mondta Matthew Glotzbach, a YouTube európai igazgatója.

Keress pénzt a videóiddal!

A YouTube megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel. Ennek köszönhetően a magyar dal- és zeneszerzők számára mostantól anyagi haszonnal jár, ha feltöltik videóikat a YouTube-ra. A megegyezés a társaság által képviselt széles zenei repertoárra vonatkozik, amennyiben a videókat Magyarországról elérhetővé teszik a YouTube-on. Bevétel akkor keletkezik, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

Akik számára jelentősen lényegesebb és számottevőbb változást hozhat a magyar YouTube, azok a tartalomkészítők és tartalomszolgáltatók, és bár a videomegosztó szempontjából ilyen bárki lehet, mégis főleg a szórakoztatóipar, tehát a zeneipar, valamint televíziós- és filmipar képviselői az igazán érdekeltek, hiszen mostantól a feltöltött videóik után a korábbi gyakorlattal ellentétben részesedést fizet a YouTube a reklámbevételekből.

„Az alkotók legnagyobb része már nagy rutinnal keresi azokat a platformokat, lehetőségeket, amelyek segítségével a zene egyszerűen és könnyen jut el a rajongókhoz. A YouTube lokalizált változatának indulásával olyan tartalomterjesztési modell jelenik meg Magyarországon, ami egyszerre teszi lehetővé, hogy a zenerajongók könnyen eljussanak az alkotásokhoz, az alkotók pedig megérdemelt díjazásukhoz. Örömmel dolgozunk a YouTube-bal együtt azon, hogy a felhasználási adatok alapján pontosan minden szerzőhöz eljussanak az őt megillető díjak. Ez nagy lépést jelent a gazdaságilag fenntartható zeneipar kialakulása felé” – mondta dr. Szinger András, az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület főigazgatója.

A YouTube lokalizálásának köszönhetően mostantól a youtube.hu URL-t használva, vagy Magyarországról a youtube.com-ot megnyitva, alapértelmezettként a YouTube lokalizált, “Magyarországra hangolt” változata jelenik meg.# Amennyiben valaki valamely más ország lokalizált változatát, vagy a nemzetközi oldalt kívánja használni, ezt mindössze néhány kattintással könnyedén megteheti a YouTube nyitóoldalának aljára görgetve.

A YouTube olyan nagy tartalomszolgálatatókkal is megállapodott, mint a TV2, az MTVA, a Sziget Kulturális Szervezőiroda, a Magyar Jégkorongszövetség, az 1g Records, a CLS Records és a Tom Tom Records kiadó, valamint a WMMD hazai digitális zenei tartalomaggregátor. A sor várhatóan tovább bővül majd.

ÉS MOST ELINDULOK BULIZNI A PARTY-RA 🙂

FORRÁS PINK.HU

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s