Facebook csalás! Profil tőrlés figyelmesztetés csalóktólAdathalászok azzal fenyegetnek, hogy 24 órán belül törlik a Facebook-profilt, hacsak nem követed a címzett az utasításaikat. Ne dőlj be ezeknek a leveleknek és soha ne adj meg adatokat senkinek e-mailen!

Adathalászok
Az adatainkat begyűjteni akaró internetes bűnözők azzal fenyegetnek, hogy 24 órán belül törlik a Facebook-azonosítót, hacsak nem követi az e-mail címzettje az utasításaikat.

A levelek ilyen és hasonló szövegekkel érkeznek angolul:
Utolsó figyelmeztetés: az azonosítót megszűnttetjük (így!), mert bejelentés érkezett, hogy más Facebook-felhasználók számára zavaró és sértő tartalmakkal megsértette a felhasználói feltételeket. A rendszer 24 órán belül letiltja a profilját, hacsak az alábbi linkre kattintva meg nem erősíti a kért információkat.

Link

Köszönettel,
a Facebook Team
Szerzői jog © 2011 facebook Inc. Minden jog fenntartva.

Angol verzió:
A typical phishing scam reads like this, according to Hoax-Slayer:

LAST WARNING : Your account is reported to have violated the policies that are considered annoying or insulting Facebook users. Until we system will disable your account within 24 hours if you do not do the reconfirmation.

Please confirm your account below:

[Link Removed]

Thanks.

The Facebook Team

Copyright facebook © 2011 Inc. All rights reserved.

A Naked Security blog híre szerint az e-mailben személyes adatokat, bankkártya- és hitelkártya-számokat gyűjtenek és a Facebook-jelszót is kérik. Az e-mailek hamisítványok, nem a Facebook küldi őket. A közösségi oldal soha nem kér e-mailen pénzügyi információkat, sem pedig bejelentkezési adatokat.

A csalás célja, hogy ellopja a hitelkártya számát és a felhasználó azonosítóját, utóbbit azért, hogy tovább tudják terjeszteni a hamis e-mailt és még több áldozatot szedjenek.

Az ilyen adathalász e-mailek ócska trükkök, de folyamatosan bevetik őket a bűnözők, mert az „újszülöttnek minden vicc új” alapon ha csak a Facebook-felhasználók néhány százaléka bedől, máris több tízmillió áldozatot szereznek.
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/11/23/phishing-scam-threatens-to-delete-facebook-accounts-in-24-hours/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+nakedsecurity+%28Naked+Security+-+Sophos%29

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s