Google plus rajongói oldal hiányosságai


1. Nem lehet több adminisztrátort hozzáadni egy oldalhoz

Jelenleg az oldal létrehozója az egyetlen adminisztrátor, aki az oldal nevében kommunikálhat. Rettentő bosszantó hiányosság akkor, amikor többen működnek közre egy cég közösségi kommunikációban.


2. Az üzleti oldalakat nem lehet személyre szabni

Se egyedi fülek, se egyedi profilkép, csupán az 5 kis kép (ami nagyon ismerős feature valahonnan… ) és ennyi. Nagyon hamar szükség lesz az egyedi tab-okra és más olyan apróságokra, amiktől az üzleti oldalak jól megkülönböztethetők lesznek a profiloktól.

3. Nincs egyedi url

Már a profil oldalaknál is hiányoltuk, de az üzleti oldalaknál különösen bántó, hogy nem lehet egyedi url-t gyártani a könnyebb elérhetőség érdekében. Senki nem gondolhatja, hogy a névjegykártyára ezt nyomtatjuk majd:
https://plus.google.com/b/233567899875

4. Nincsenek értesítések

Semmilyen értesítést nem kapunk arról, ha valaki hozzászól oldalunkhoz, közzétesz rajta valamit, vagy egyáltalán megemlít minket. Így elég nehéz lesz adminisztrálni az oldalt…

5. Nem működnek a linkek a mobil alkalmazásokban

Kicsit olyan, mintha az üzleti oldalak megjelenése a Google Plus mobil alkalmazásait is váratlanul érte volna. Se iPhone-on, se Android-on nem lehet üzleti oldalakat kezelni, ezek a linkek csak a böngészőben nyílnak meg. Így aztán mobilon egyelőre felejtsük el a menedzsmentet.

6. Reklámok hiányában nehéz ismertté tenni az oldalunkat

Ha valaki ma szeretné ismertté tenni a Google Plus üzleti oldalát, a legjobb megoldás, ha hirdeti azt a Facebook-on. A Google Plus-on ugyanis nincsenek reklámok (egyelőre), így csak a kézimunka maradna, post-olni az oldalunkat minden szembejövő felhasználónak. Ezt nem gondoljuk komolyan mi sem.

7. Tilos nyereményjátékokat folytatni

Ezt talán kevesen tudják, de a Google+ rendszerében jelenleg tilos nyereményjátékokat és egyéb akciókat futtatni. Őszintén reméljük, hogy ez csak átmeneti korlátozás, mert enélkül nehéz lesz hatékonyan kommunikálni a közösségi oldalon.

8. Nem tudunk körökbe rendezni senkit, amíg nem teszi az oldalunkat egy saját körébe

forrás: husbot

Google plus rajongói oldal hiányosságai” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Csikos Arpad szerint:

    “A google+ már nem támogatja a böngésződet” Ez a hibaüzenet jelenik meg, ha a Firfox 23 alatt a gmailból, vagy bárhgyan – el akarom érni! Vicces, mert utána azt “tanácsolja”, hogy többek között – töltsem le a “Firefox3,6 vagy újabb változatát!
    Amúgy is mostanában egyre több baj van ezzel a böngészővel, lefagy és akadozik, miközben ugyanezen a gépen a Chróm és abban az itt kifogásolt funkciók is – hibátlanul működnek! A “fejlesztés” láthatóan visszafelé folyik…
    A hibaüzenetre meg derogál válaszolni?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s