Internet Penetráció BUMM


Mindössze egy év alatt 16 millió új internetező csatlakozott a közép- és kelet-európai régió online népességéhez a gemiusAudience adatai szerint. A legnagyobb netes tábor Oroszországban van a térségben, 50 millióan használják ott a webet.

A webnagyhatalomnak számító Oroszországban csak az elmúlt év során 10 millió új internet-felhasználó kezdett el legalább havi rendszerességgel szörfölni a „Runet”-en, ami magát az orosz internetet jelenti, vagyis pontosabban azoknak a weboldalaknak a hálózatát, amelyek a tartalmakat oroszul publikálják. Törökország a maga 24 millió felhasználójával a második helyen áll a rangsorban.

A legmagasabb internet penetráció viszont a kisebb országokban alakult ki, így például Észtországban a lakosság 80 százaléka havonta legalább egyszer netezik a Gemius adatai alapján.

A CEE régió országainak online részesedése a reklámtortából még mindig jelentősen alacsonyabb, mint Nyugat-Európában. Az egy felhasználóra jutó online reklámköltés tekintetében Csehország már ötödik éve vezeti töretlenül a rangsort, ahol a költés közel 60 Euro/internet-felhasználó. Magyarország ebben a mutatóban a második helyen van, 20 euró feletti költéssel.

forrás:http://www.mmonline.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s