Feljövőben a keresőmarketing


Idén még a tavalyinál is nagyobb ütemben nőnek az internetes keresőkben elhelyezett reklámokra fordított összegek, de már jönnek fel a közösségi oldalak is.

Tavaly 16,6 milliárd dollárt költöttek az Egyesült Államokban keresőmarketingre, ami 14 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. Idén 16 százalékos növekedésre lehet számítani, vagyis az ilyen formán elköltött hirdetési összeg eléri a 19,3 milliárd dollárt – áll abban a jelentésben, amit az Econsultancy és a Search Engine Marketing Professional Organization készített el, 900 nagyvállalat és ügynökség megkérdezése alapján.

Sok kis dollár sokra megy
Ez a jelentés ugyan nem részletezi, hogy a bevételek miként oszlottak meg az iparág szereplői közül, de nem kell jóstehetség ahhoz, hogy az ember a Google-ra fogadjon. Egy másik piackutató cég, a SearchIgnite számításai szerint a tavalyi negyedik negyedévben keresőhirdetésekre fordított kiadások 82,6 százalékát zsebelte be a Google, és csak a maradék 17,4 százalék jutott a Bing-Yahoo párosnak.

A kutatók ugyanakkor arra is rámutattak, hogy a keresőszolgáltatások mellett új hirdetési csatornák is egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert. A közösségi hálózatok (és azokon belül is értelemszerűen a Facebook) kezdik átalakítani a hirdetési ipart. A felmérésben részt vevő vállalatok közel fele használja a Facebook pay-per-click (kattintás alapú) hirdetési szolgáltatását. Érdekes módon itt nincs nagy különbség Észak Amerika és az egyéb térségek között: előbbi területen a cégek 47, utóbbin 45 százaléka él ezzel a lehetőséggel.

FACEBOOK jön fel PPC-be!

Ennél is jóval többen vannak azok a vállalatok, amelyek nem PPC alapon, de promotálják termékeiket a Facebookon: arányuk most 84 százalék, ami jókora növekedés jelent az egy évvel ezelőtti 73 százalékhoz képest. A Twittert 75 százalék, a LinkedIn-t 52 százalék használja hasonló célokra.

Hazánkban jelenleg jelenleg 0,22 USD egy átlagos CPC(kattintási ár) ár a Facebook-on !

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s