Ne hazudj! mert Töröl a Facebook


Egy tinit érintő online zaklatási eset miatt nemrég az ausztráliai parlament előtt szólalt fel a Facebook vezető adatvédelmi tanácsadója, Mozelle Thompson. Az eseményen kiderült, hogy a közösségi oldal naponta húszezer felhasználó regisztrációját törli különféle okokból. Beleértve azokat a fiatalokat is, akik hazudnak a korukról.

A Facebook felhasználói szabályzata szerint 13 évnél fiatalabbak nem regisztrálhatnak a portálon, de a tiltás ellenére is sok az ennél fiatalabb júzer. A portálnak vannak eszközei a korukról hazudó felhasználók kiszűrésére, de Thompson elismerte, hogy ezek az eszközök nem tökéletesek.

Korábban tévesen jelent meg az újságokban, hogy naponta húszezer fiatalt távolítanak el a közösség portálról – írja [http://www.zdnet.com/blog/facebook/facebook-bans-20000-accounts-daily/965] a ZDNet. Ebben a számban ugyanis benne van minden komoly szabálysértés, beleértve az életkorról való hazudást is. Ugyanakkor nem számolják ide azokat az eseteket, amikor megakadályozzák a fiatalok belépését és a hamis regisztrációk létrehozását.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s